Boekjes over een broertje of zusje krijgen

Een broertje of zusje krijgen voor je kindje is een hele happening. Voor jezelf is het ontzettend bijzonder natuurlijk dat je er weer een kleintje bij krijgt, maar ook voor je kind verandert er heel veel. Een tweede kindje in huis; een baby’tje om voor te zorgen; een broertje of zusje om mee te spelen of om op zijn tijd ruzie mee te maken. Hoe bereid je je kindje daarop voor?


Ik vind het zelf fijn om met Mirthe boekjes te lezen die gaan over zwangerschap of een broertje of zusje krijgen. Plaatjes van mama’s met dikke buiken en wiegjes en babykamertjes. Dingen die ze kan herkennen uit het dagelijks leven en waardoor ze leert wat er gaat gebeuren eigenlijk; dat er een baby op komst is.

Ik deel vandaag mijn boekentips voor voorleesboekjes tijdens je zwangerschap en ik mag een heel leuk boek weggeven, dus check ook zeker even deze weggeefactie!


Allereerst dit leuke boek ‘Aukje krijgt een broertje‘. Hoe toepasselijk is de titel op ons momenteel. Want ook Mirthe krijgt een broertje.
Het boek is een heel leuk voorleesboek dat gaat over Aukje een meisje dat van alles meemaakt, waaronder de zwangerschap van haar mama en het krijgen van een broertje. Maar er staan ook vele andere verhaaltjes in. Vaak over avonturen samen met haar opa.


Niet het hele boek gaat dus over het krijgen van een broertje. Het is een verhalenbundel met allerlei verschillende verhaaltjes. Waaronder dus een aantal over een broertje krijgen. Het is erg leuk en herkenbaar.


Dan lees ik met Mirthe ook vaak dit boekje: ‘Bobbi wordt grote broer‘. We zijn sowieso al fan van de leerzame boekjes van Bobbi, ze hebben allemaal een thema waarvan je kindje veel kan leren en wat herkenbaar is voor dagelijkse situaties uit het leven van een peuter.


En zo is er dus ook deze, waarin Bobbi grote broer wordt. Nou wordt Mirthe natuurlijk grote zus, maar dat maakt het boekje niet minder leuk of herkenbaar.


Dan hebben we ook van Nijntje nog een leuk thema-boekje. ‘Kleine Pluis‘ gaat over Nijntje die een broertje of zusje krijgt, dat wordt in dit boek helemaal in het midden gelaten. De baby heet gewoon Kleine Pluis. Papa en Mama pluis vertellen Nijntje het goede nieuws. Nijntje maakt een mooie tekening voor op de babykamer en als Kleine Pluis er dan eenmaal is, mag Nijntje trakteren op beschuit met muisjes. Heel lief en herkenbaar, zoals we alle Nijntje boekjes kennen natuurlijk.


Ben jij of ken je iemand die ook zwanger is van de tweede, of derde, of ..? En zou je het leuk vinden om kans te maken op het boek Aukje krijgt een broertje? Check dan snel even mijn instagram! Ik mag er namelijk één weggeven en dat doe ik dit keer via instagram. Plaats een reactie onder de post  en tag andere zwangere mama’s die het ook leuk zouden vinden! En wie weet stuur ik jou binnenkort een berichtje dat je het boek in de brievenbus krijgt.

Simone

Dit artikel bevat affiliate links.

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: