Boevenstreken | Begint dat nu al?

Mirthe is nu bijna 11 maanden en ze is nu al een ondeugend meisje hoor! Zo vroeg als dat er al in zit, niet te geloven. Het is er eentje die niet zomaar over zich heen laat lopen volgens mij hoor. Een aantal van haar boevenstreken op een rijtje:

Eten op de grond gooien

Als ze genoeg heeft, gaat ze haar stukjes brood één voor één op de grond gooien. En ze begrijpt volgens mij nog niet heel goed, dat ik dat niet zo grappig vind als zij. Ook toen ik gisteren een beschuitje met aardbeien at en zij een boterham met smeerkaas voor haar neus had, was haar boterham ineens niet meer zo interessant. Hup daar gingen de stukjes, achter elkaar richting de vloer. Aaaah be, Aaaaah be, dat wil Mirthe eten 😉

Speelgoed afpakken van andere kindjes

Ik heb het zelf nog niet gezien, dat Mirthe speelgoed van andere kindjes afpakt. Maar volgens de leidsters op het kinderdagverblijf, doet ze dat dus al. Haha! Gelukkig is ze niet de enige en gebeurt het over en weer, zeggen ze. Maar ze is dus in ieder geval niet heel afwachtend en zorgt wel dat ze krijgt wat ze wil.

Speelgoed door de traphekjes naar beneden gooien

Wij wonen op de eerste verdieping (drive in woning) en dus hebben wij in onze woonkamer twee traphekjes: één voor de trap naar beneden en één voor de trap naar boven (waar de slaapkamers zijn). Mirthe heeft ontdekt dat het heel leuk is, als je houten blokken, of duplo, of sophie de giraf, of … mama’s sloffen door de spijlen van het traphekje naar beneden gooit. Ze kan echt zoet zijn met aan de ene kant van de kamer één blokje pakken; terug kruipen naar de hekjes; het blokje naar beneden gooien en hup; weer een nieuw blokje gaan halen. En de trap licht dus iedere keer bezaait met speelgoed.

Sokken uittrekken

Het zelf uittrekken van de sokken, dat is vast iets wat veel andere mama’s ook wel herkennen. Mirthe heeft er nogal een handje van om nog op de commode, als ik net haar sokken aan heb getrokken en haar broekje in mijn handen pak, haar sokken snel weer uit te trekken. Dan doe ik ze dus weer opnieuw aan en stiekem vind ze dat gewoon een leuk spelletje denk ik. De rest van de dag laat ze, op een enkele keer na, haar sokken prima zitten.

Expres haar speentje en knuffeltje uit bed ‘laten vallen’

Als Mirthe niet wil slapen gaat ze protesteren. Ze pakt dan bewust haar speentje uit haar mond en zoekt echt met haar handje (in het donker) de opening tussen de spijlen van het ledikant, om het speentje uit bed te kunnen gooien. Vervolgens moet het knuffeltje waar ze mee slaapt het bed uit, maar die past niet tussen de spijlen door, dus dan staat ze op in bed en gooit ze hem over de bovenrand. Triomfantelijk dat ze dan staat te kijken joh 😉

Wat voor boevenstreken haalde jouw kindje/kinderen uit op deze leeftijd?

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: