Broodbeleg voor baby’s

Vanaf het moment dat je kind zes maanden oud is, mag je beginnen met brood. Deze zes-maanden-grens is gesteld omdat kinderen soms gevoelig kunnen reageren op producten met gluten erin. In het begin geef je je kindje misschien alleen brood, zonder iets erop of met alleen een beetje boter. Maar wat als je iets van beleg wilt toevoegen, wat zijn dan de (smeerbare) opties?

Smeerkaas

Dit is het eerste broodbeleg wat ik voor Mirthe kocht. Eerst koos ik gewoon voor een huismerk bakje smeerkaas. Maar later kwam ik erachter dat het merk Eru speciale ‘Kids-smeerkaas’ heeft. Er staat groot op de verpakking dat deze makkelijker smeerbaar is, maar dat vond ik nog niet eens zo interessant. Maar bij het vergelijken van de ingrediënten met de ‘gewone’ smeerkaas kwam ik erachter dat deze veel minder zout bevat. Sindsdien pak ik de Kids-smeerkaas dus.

Jam

Jam is lekker zoet en smaakt naar fruit, een smaak die je kindje waarschijnlijk al gewend is dus. Er zijn vele varianten jam in allerlei smaken. Zelf kies ik voor Mirthe voor een biologische jam zonder toegevoegde suikers. Meestal pak ik die van Zonnatura. We zijn fan van de aardbeienjam omdat we die zelf het lekkerst vinden. De bosvruchten zijn ook lekker, maar die geven wel heel erg donkere vlekken in Mirthe’s kleding: oppassen dus 😉

Smeerworst

Smeerworst

Smeerworst is ook iets wat Mirthe erg lekker vind. Alleen dit mogen kinderen niet te vaak eten, vanwege de kans op een overschot aan vitamine A. “Kinderen van 6 maanden tot 1 jaar: niet meer dan 1 tot 2 boterhammen per week”, aldus het Voedingscentrum. : “En kinderen van 1 tot en met 3 jaar: niet meer dan 2 tot 3 boterhammen per week.

Appelstroop

Wie kent het niet. Ik vind het zelf niet te eten, maar Mirthe is er gek op. Ik kies voor een kindvriendelijke biologische variant van De Kleine Keuken. Helaas hebben ze dat niet hier bij de plaatselijke Jumbo, maar moeten we daarvoor naar Albert Heijn. Maar ik doe dat wel, want er zijn nog meer producten van dit merk die ik graag gebruik.

Broodje-pindakaas

Pindakaas

Ik las laatst ergens, ik kan het onderzoek zo snel niet terugvinden, dat het toch weer wél goed zou zijn je kindje jong kennis te laten maken met pindaproducten. Als het gaat om het voorkomen van pinda-allergie. Maar de adviezen hieromtrent veranderen nogal eens, dus zie mijn uitspraken niet als een advies 😉 Maar goed, ik geef Mirthe dus ook al een hele tijd Pindakaas. Van De Kleine Keuken ook, omdat daar geen zout aan toegevoegd is (of andere rotzooi). Het enige ingrediënt wat erin zit is pinda. Ik zou het bijna zelf kunnen malen in de blender. Nee, grapje. Op de pot staat dat kleintjes het mogen hebben vanaf zes maanden.

Chocoladepasta

Chocoladepasta? Begin je daar nu al mee? Ja, waarom niet. Ook hier bestaat een baby-variant van, ook weer van dat eerder genoemde merk (en ik word niet eens gesponsord, haha). Nee ik ben daar gewoon heel tevreden over. Het is een chocopasta zonder troep en zonder geraffineerde suikers. Je moet de pindakaas en de chocopasta wel even roeren iedere keer voordat je ze gebruikt, maar dat vind ik helemaal niet erg. De chocopasta bevat dan wel geen geraffineerde suikers, maar wel suikers, dus dit geef ik één keer in de week of zo. Op de pot staat dat baby’s de chocopasta mogen eten vanaf zes maanden.

Mirthe is nu inmiddels één en ik geef haar eigenlijk nog altijd alleen maar smeerbaar broodbeleg. Maar het brood eten gaat zo goed, ik denk dat ik binnenkort ook eens een keer een plakje kipfilet ga proberen.

Hoe doen jullie dat? Welk broodbeleg gebruik jij voor je kinderen?

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

8 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wij zijn pas afgelopen week begonnen met broodbeleg. Smeerkaas is niet zo haar ding, maar misschien is inderdaad kindersmeerkaas een goed idee. Verder lekker appelstroop, dat is favoriet.

  • Mijn zoontje is nu net 19 maanden. Hij is ook gek op gerookte zalm (maar dat gaf ik niet toen hij jonger was dan een jaar), kipfilet, plakken kaas of stukjes gerookte kip. Sandwich spread probeerde ik laatst ook en dat ging er ook prima in. Jam ook nog steeds en pindakaas.

    Wist je dat je nooit een lepel pindakaas mag geven? Met pindakaas heb je namelijk kans op verstikkingsgevaar. Een dun laagje is prima.

    • Wat een goede tip! Niet dat ik nou zo snel een lepel pindakaas zou geven, maar je smeert al snel te dik. En Mirthe verslikt zich nogal eens, en zeker wanneer ze pindakaas op brood heeft. Komt natuurlijk omdat het zo plakkerig is. Lekker dun smeren is prima dan, met pindakaas!

  • Naomi at al vrij snel kaas en worst op haar boterham. Ze vindt dat ontzettend lekker. Van kipfilet tot aan een plakje gebraden gehakt, ze smult ervan! Pindakaas en pasta heb ik haar nog niet gegeven, maar ook een goed idee!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: