De after-snottebellen-groeispurt

Kennen jullie hem ook? De after-snottebellen-ontwikkelingsspurt? Ruben is tot nu toe twee keer ontzettend verkouden geweest, maar ik heb het bij Mirthe ook al ervaren: Als een baby weer beter is, dan kunnen ze ineens allemaal nieuwe dingen.

Staat de ontwikkeling van de baby stil als ze ziek zijn?

De ontwikkeling van een baby komt een beetje tot stilstand op het moment dat ze ziek zijn, zo ervaar ik dat tenminste. Het is net alsof ze even in een soort pauze-stand terechtkomen en alleen maar bezig zijn met het verslaan van de snottebellen en hoestbuien. Wat op zich ook wel een logische reactie van het lichaam is natuurlijk. Alle energie gaat naar het verslaan van de ziekteverwekkers.

Ontwikkeling na ziek zijn

Als ze dan weer beter zijn bloeien ze weer op, voor mijn gevoel. Zo is Ruben de afgelopen weken echt flink verkouden geweest. Een verkoudheid die op het eind ook met koorts gepaard ging en waarvoor hij uiteindelijk zelfs een antibioticakuurtje kreeg. Op het moment dat de koorts verdwijnt, is het ineens net alsof je een ander kind hebt.

ontwikkeling baby kind na ziek zijn

Nieuwe dingen leren

Ineens is hij veel meer aan het kletsen lijkt wel. Hij zit ons uit te dagen met spelletjes als kiekeboe en zijn spullen op de grond gooien, die wij dan weer moeten oprapen. Terwijl hij de afgelopen weken echt met veel minder plezier aan tafel zat. Hij gaat ineens weer veel meer op zijn knietjes en krijgt ineens ook interesse om zichzelf op te trekken.

Heerlijk om te zien dat hij weer opknapt natuurlijk. En wonderlijk ook wel dat je, nadat ze ziek zijn geweest, dan ineens zo’n spurt ziet in de ontwikkeling.

Merk jij dat ook aan je kinderen?

Simone

Leuk artikel? Pin het op Pinterest!

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: