De deceptie van het kraampakket

Het kraampakket. Ik keek er naar uit, wie niet? Want het is gratis (afhankelijk van je verzekering). En gratis babyspullen, dat willen we allemaal wel, toch? Krenterige Nederlanders die we zijn. Maar wat zou er allemaal inzitten? Is het eigenlijk wel zo’n leuk pakket?

Bij het uitpakken van het kraampakket kwam er bij mij toch een soort van ontzettend verdrietigmakende teleurstelling over me heen. Ja echt, ik wil heus niet ondankbaar doen hoor, maar het pakket bestaat voornamelijk niet uit leuke dingen. Het bestaat uit praktische zaken waar je helemaal nog niet aan wilt denken als je in je zwangerschapsbubbel zit. Boy was I wrong. Maar h√©, Simone, wat had je dan verwacht? ūüėČ

De inhoud van mijn kraampakket:

 • Een¬†matrasbeschermer,¬†voor als je ligt te bevallen. Of voor eerder al, als je niet wilt dat je vruchtwater in je nieuwe wollige matrasje trekt.
 • Twee¬†pakken kraamverband (maandverband maar dan nog 63 keer groter).
 • Een¬†pak inlegverband (iets kleiner¬†ahum,¬†dan het kraamverband. Lees: nog steeds 8 keer zo dik als een gewoon¬†maandverbandje).
 • Een onderlegger
 • Nog meer, wat dunnere¬†onderleggers.
 • Een¬†stretchbroekje. (Een ubersexy, onderbroekje dat er meer uit ziet als een sinaasappelnetje. Wit en gaatjes, overal. E√©ntje. En geloof me dat is niet omdat je maar √©√©n dag zo’n oma-onderbroek nodig hebt. Je hebt voor een paar weken oma-onderbroeken nodig, en nee je leuke hipsters voldoen niet).
 • Een¬†rol luiertape.
 • Twee¬†navelstrengklemmen.
 • Een flesje¬†hygi√ęnische handgel.
 • Een flesje¬†hygi√ęnische handzeep.
 • Een¬†flesje alcohol, om spullen als de thermometer mee te steriliseren.
 • Een¬†flesje reinigingslotion.
 • Wondkompressen (twee maten).
 • Een¬†pak watten.

Heb ik dat allemaal nodig?

Het zijn allemaal zaken waarvan je denkt? Heb ik dat √©cht nodig? Het antwoord is ja. Het meeste wel. En je houdt ook heus wel wat over hoor. Maar niet van het kraamverband. Daar mag je man namelijk na een paar dagen alweer naar op zoek bij de plaatselijke drogisterij. Want waar je v√≥√≥r je bevalling nog dacht, dat ga ik never nooit niet gebruiken, blijkt nu het tegendeel de harde waarheid. En die paar pakjes uit het kraampakket zijn niet genoeg. Ik spreek uit ervaring. En niet om je bang te maken hoor, gewoon ter goede voorbereiding ūüėČ

Cadeautje in kraampakket

Toch ook nog een cadeautje

Gelukkig zat er ook nog wel √≠ets leuks in het kraampakket. Ik kreeg er een leuke wasmand, een slabbetje, een bordje en een lepeltje bij. Dat bleek achteraf slim, want lepeltjes had ik niet aangeschaft. Ik dacht namelijk dat mijn baby pas met vier maanden hapjes van een lepel zou krijgen. Maar vanaf week twee moet je kleintje vitaminedruppeltjes krijgen. Best al handig dus, zo’n lepeltje.

Wat dacht jij toen je de inhoud van je kraampakket bekeek?

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Ik dacht, die verbanden is maar even, maar daar was ik toch snel doorheen en t is maar goed dat dat net onderbroekje er bij zat en dat iemand me verteld had dat ik zwangerschap slips moest hebben, anders had ik dat nooit geloofd

 • Ik snap je deceptie wel hoor. Het is inderdaad niet heel vrolijk zo’n pakket, het is vooral heel erg praktisch. Bij Senna kregen we een tummy tub erbij, hebben we echt veel gebruikt dus achteraf wel heel fijn ūüôā

 • Het kraampakket is inderdaad niet ‘leuk’. Daarvoor heb je dan meer de Blije doos van Prenatal en zo. Ik herinner met het kraampakket ook vooral als praktisch en een beetje afschrikwekkend: die enorme maandverbanden….

 • hahaha ja inderdaad, stom kraampakket.. En ik heb er ook nog eens gewoon voor moeten betalen ūüôĀ
  En leuk, zo’n matrasbeschermer – maar na 1 nacht op dat krakerige matje was ik het al helemaal zat en heb ik bij de HEMA zo’n matrasbeschermer gekocht voor bedplassers haha – dat sliep een stuk prettiger ūüėČ

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com.¬†Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: