TAG: De Kraambezoek Q&A

Bijna al ons kraambezoek is nu inmiddels wel geweest, nu Ruben drie maanden oud is. Iedereen is natuurlijk benieuwd naar hoe hij eruit ziet en of het goed met ons gaat. Wat me opviel is dat veel ‘kraambezoekers’ dezelfde vragen stellen. En ik besloot ze te beantwoorden in een Kraambezoek Q&A

*Edit: Ik heb deze vragenlijst omgedoopt tot TAG nadat andere bloggers aangaven het leuk te vinden om hem ook in te vullen! Dus voel je vrij, neem de vragen over (of vervorm ze zodanig dat ze op jou van toepassing zijn) en tag me in je bericht. Ik kom graag even lezen 🙂

Ah wat een lief mannetje! Is ‘ie tevreden?

Ruben is een heel lief mannetje en een heel tevreden kindje ook. Hij huilt eigenlijk niet veel. Hooguit als hij honger heeft, laat hij van zich horen. Of wanneer hij plotseling ergens van schrikt, dan kan hij ook ineens in huilen uitbarsten. Maar het grootste gedeelte van de dag is hij vrolijk.

Op wie lijkt hij?

Ruben lijkt, als je het mij vraagt, heel veel op zijn zus. Of hij nou echt veel op mij of op Thijs lijkt, dat vind ik moeilijk te zeggen. Mijn oma zegt dat hij veel op mij lijkt. Mijn schoonfamilie vindt hem ontzettend veel op Thijs lijken. Iedereen ziet er iets anders in en dat vind ik ook juist zo leuk eigenlijk.

Heeft hij krampjes?

Nee, Ruben heeft geen last van krampjes. Ik wil niemand jaloers maken maar ik ben één van de gelukkigen met een baby zonder krampjes. YES. Ik hoop niet dat ik het hiermee jinx trouwens.

Slaapt hij al door?

In het begin nog niet, maar vanaf dat hij twee maanden oud is wel. Meestal dan.

Wat vindt de grote zus ervan? Is ze jaloers?

Mirthe is heel lief voor haar broertje. Ze is er ontzettend trots op. Ze wil hem heel graag aan het lachen maken en kusjes geven. Maar, soms is ze wel een beetje jaloers. Niet ongezond jaloers, maar we merken het wel aan kleine dingetjes, dat de nieuwe situatie voor haar even wennen is. Mirthe is een ontzettend papa’s kindje. En als Thijs Ruben een tijdje vast heeft en dus even niet met Mirthe kan spelen, gaat ze van alles doen om zijn aandacht te krijgen. Dan gaat de hele trukendoos open zeg maar. Maar er zijn meer dingen waar we het aan merken, ik ga er een apart artikel aan wijden.

Hoe gaat het met jou Simone? En hoe gaat het op je werk, Thijs?

Het ging heel lang heel goed met mij. Ik zat compleet op een roze wolk. Tot een week of drie geleden. Ik krijg weer ontzettend last van mijn buik en ben bang dat mijn ziekte van Crohn weer opspeelt. Echt een contrast nu ineens, met die heerlijke fijne kraamweken in goede gezondheid die ik heb gehad. Ik zal ook hier op een later moment meer over schrijven.

Thijs heeft na de bevalling drie weken vrij gehad, dat was een heerlijke tijd waarin we samen konden wennen aan onze nieuwe gezinssamenstelling. Inmiddels is Thijs weer volop aan het werk en heeft hij het behoorlijk druk nu! Als hij Thuiskomt is er altijd wel iets te doen of te klussen in en om het huis, en daar is hij heel druk mee.

Wanneer moet je weer beginnen met werken?

Vanaf 4 juni ga ik weer aan het werk! Mijn verlof, plus een paar weken vakantie, zitten er dan weer op.

Een jongen en een meisje, nu hebben jullie alle smaken die er zijn… Toch? (Lees: was dit het zo, of is er nog een koter gewenst?)

Zoals we er nu tegenaan kijken is ons gezin compleet. Ik schrijf dat wel met nu al een beetje weemoed naar mijn zwangerschap en de kraamweken. Ik vind het heerlijk om zwanger te zijn (op de bekkenklachten na dan…) en ik ben een echte baby-mama. Hoe kleiner ze zijn hoe heerlijker ik het vind, haha. Dus als het aan mij ligt weet ik nog niet zeker of dit de laatste was. Ik kan het op dit moment gewoon nog niet afsluiten voor mezelf. Misschien kan ik dat later wel, als ik wat meer ontzwangerd ben en de hormonen plaats hebben gemaakt voor mijn verstand. Thijs is hier wel wat stelliger in; wat hem betreft zijn we compleet. En uiteraard moeten we er samen achter staan mócht er ooit nog gezinsuitbreiding komen.

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Leuke vragen zo! Het is bijna een tag. Hier ben ik er ook nog niet over uit of dit wel echt de laatste is, Paul heeft ook nog niet definitief de deur dichtgegooid, wat ik dan wel weer Erg fijn vind.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: