De Loedermoeder tag

– Deze leuke tag is van Little Wonder World

Een loedermoeder of eigenlijk best netjes? Oordeel zelf!

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Gokje: zo’n 6 keer op een dag? Als ze een grote boodschap heeft gedaan uiteraard meteen en verder als ze uit bed komt en iedere keer als ik denk dat de plasluier aan vervanging toe is. Ik ga niet beknibbelen op luiers. Ik zou zelf ook niet graag in een vieze liggen.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Dit is nog niet echt op ons van toepassing aangezien Mirthe nog niks anders krijgt dan borstvoeding. Maar als ze niet in haar bedje ligt, zit ze wel al regelmatig bij T. en mij aan tafel als we eten. We hebben zo’n kinderstoel waar kleintjes al vanaf 0 maanden in kunnen. Erg leuk! Want Mirthe vind het heel gezellig om erbij te zijn. Wij houden sowieso niet zo van eten voor de tv. Dat doe ik eigenlijk alleen als ik alleen thuis ben.

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Mirthe kijkt een paar minuten per dag mee naar de tv. Ze vind hem heel interessant en hij heeft een rustgevende invloed op haar. Ze is duidelijk geboeid door het bewegende beeld. Ik denk niet dat het op deze leeftijd zoveel kwaad kan. Al heb ik liever dat ze zich lekker vermaakt in de box, dan dat ze naar de tv ligt te staren. Maar ach. Beeldschermen horen nou eenmaal bij deze tijd, toch?

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ik moet toegeven dat Mirthe regelmatig tijdens de laatste voeding in slaap valt. Dan leg ik haar gewoon slapend in bed. Ik vind het zonde om haar na de laatste voeding nog wakker te maken uit haar melk-coma. Ze valt dan dus bij mij in bed of bij mij op de arm in slaap. Ik weet dat het beter is als ze in slaap valt waar ze later ook weer wakker wordt. Maar dat gebeurt dus niet altijd.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Poep of nattigheid uit de luier? Daar laat ik haar niet mee lopen. Ik trek dan direct iets schoons aan. Stiekem ook wel leuk (kleertjesoverschot). Maar zit er een klein vlekje op een broekje of een kwijlplek op het shirt, dan stoor ik me daar meestal niet zo aan.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Twee verschillende sokkenMirthe heeft altijd keurig twee dezelfde sokjes aan. Al kan ik soms een bijpassende sok niet vinden omdat één van de twee bijvoorbeeld in een andere wasbeurt terecht is gekomen. Ik laat de enkele sok dan gewoon even in de la liggen tot de andere weer terecht is. Als het gaat om mijn eigen sokken ben ik soms best een warhoofd >>

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Dat gaat nog niet echt bij een kleintje van drie maanden. Of hebben jullie nog tips?

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Troeperig. Hoewel ik het op de babykamer tot nu toch nog prima voor elkaar heb. Maar langzaamaan worden nette kasten bij mij thuis rommelige kasten. Tot ik op een dag denk: ik kan niks meer vinden. Laat ik eens gaan opruimen. En dan ga ik echt rigoureus aan de slag. Met vuilniszakken en zo.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Ja, bijna iedere dag. Ik moet toegeven dat ik dit af een toe wel eens vergeet. Maar ik probeer me netjes aan het voorschrift te houden. Ook de Vitamine K druppeltjes heb ik keurig de eerste 12 weken gegeven. Jammer dat het potje na 10 weken op was. Ik zie het als een slinkse verkooptruc van de vitaminedruppelsproducent (leuk woord voor galgje), want we trappen er toch wel in, bezorgde moeders die we zijn.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

– Als Mirthe begint te huilen om de borst, even egoïstisch zijn en snel nog even naar de wc, de tv aanzetten, of mijn spulletjes erbij pakken, voordat ik haar aan de borst leg.

– Mirthe tv laten kijken. Hoe het komt begrijp ik niet. Maar mijn dochter is drie maanden en nu al een tv-monster. Als ze huilerig is, hoef ik maar met haar voor de tv te gaan zitten en ze is stil en geboeid door dat kleurrijke en pratende apparaat. Soms best een handig hulpmiddel.

– Ik kook de speentjes niet meer dagelijks uit, maar eerder wekelijks.

Ach, ik denk dat iedere moeder wel dingen heeft die niet helemaal volgens perfectie verlopen. Je bent ook maar mens toch? Je wordt makkelijker, dat is het. En ik denk niet dat het iets slechts is, in tegendeel. We moeten niet te panisch doen met zijn allen. Ieder zijn eigen maniertjes!

Neem je deze tag over? Leuk, maar noem dan even Little Wonder World

Handtekening Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik heb het echt al opgezocht *schaam*, maar het is dus een soort extra pakket waarvoor je moet betalen. Ik kan het niet kijken in ieder geval. Kan jij het wel ontvangen?

   • Ja het is inderdaad wel bij de betaalzenders 🙁 Wij hadden toen we digitale TV voor het eerst hadden een maand gratis alle zenders erbij, en daardoor ken ik het. En ik vond het echt heel mooi en rustgevend haha!

    Oke ik heb ook gegoogled en er is een YouTube kanaal! https://www.youtube.com/user/BabyTVChannel/videos
    Alleen het is niet wat ik me herinnerde, ik herinner echt gewoon een soort abstract visueel iets met kleuren en vormen en fijne geluidjes, maar op die youtube staan een soort cartoons
    Maar misschien toch leuk, en via youtube kun je het op de tablet ofzo laten zien ^^

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: