De Mommy Wars Tag

Moeders kijken elkaar soms met een schuin oog aan, wanneer er verteld wordt dat er niet vers gekookt wordt of bijvoorbeeld wanneer iemand geen borstvoeding wil geven. Of erger nog, ze (of moet ik zeggen: we?) veroordelen elkaar soms zelfs. Dit fenomeen wordt ook wel de mommy war genoemd. Betty en Esther bedachten een leuke tag rondom dit onderwerp. Ik zag hem al op meel mama-blogs voorbij komen en ik vond het leuk om hem zelf ook in te vullen. Dus hierbij mijn versie van De Mommy Wars Tag.

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Ik heb mijn dochtertje nu ruim 7 maanden borstvoeding gegeven. En ik ben nu aan het afbouwen. Dat vind ik aan de ene kant heel jammer, want borstvoeding geven is ook zo fijn. Maar het is ook wel goed geweest nu, voor mijn gevoel.

Lees ook: De Borstvoeding Tag >>

Mirthe1Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Mirthe slaapt altijd in haar eigen bedje, op haar eigen kamertje. Al na een paar weken hebben we haar op haar eigen kamer gelegd en dat is meteen heel goed gegaan. Alleen afgelopen week heeft ze toevallig een nachtje bij ons in bed geslapen, omdat ze maar niet in slaap kon komen door haar verstopte neusje.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Nee wasbare luiers zijn niet aan mij besteed. Ik heb werk genoeg.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Van allebei wat. Ik vind hout heel mooi. En Mirthe is dol op dingen die geluid maken. Ik dacht dat ik er een hekel aan zou hebben, voordat ik een kind had. Nu vind ik alles leuk wat Mirthe blij maakt.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Ik begon heel optimistisch met zelf hapjes maken, maar tegenwoordig ga ik toch vaker voor gemak en pak ik een potje. Ik ben blij als ze straks lekker met de pot mee kan eten.

Wandelen met MirtheDragen of wagen?

Ik vond dragen heerlijk toen Mirthe kleiner was. Tegenwoordig vind ik het wat zwaar worden om te dragen. Een klein stukje, even naar de bakker of zo, gaat nog wel. Maar als ik echt ga wandelen pak ik nu liever de wagen. Sowieso vond ik wandelen met de wagen altijd al leuk.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Ik hoop niet dat ze met haar vierde nog in de luiers zit, maar ik denk dat ik voorlopig maar eens afwacht tot het moment dat er interesse getoond wordt om op het potje of op de wc te gaan. Dan zal ik die interesse zeker stimuleren. Maar ik denk niet dat dwingen gaat helpen.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Heel eerlijk. Ik weet niet eens zo goed welke merken eerlijk zijn. Slecht van mezelf zeg… Ik koop eerlijk gezegd gewoon de babykleding die ik leuk vind. Ik houd van Zara, Z8, Noppies, Hema en H&M.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Op dit moment valt er nog niet veel te onderhandelen of te drillen. Mijn kleine meisje is 7,5 maanden. Ik ben benieuwd hoe ik hierin zal zijn.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Ik ga vrij snel troosten. Ik kan er slecht tegen als ze huilt. Dat vind ik sneu. Het hangt er wel vanaf ‘hoe’ ze huilt. Als het een roep om aandacht is terwijl ze eigenlijk moet slapen, dan laat ik haar soms even liggen. Als ze écht huilt, en dat verschil hoor je op een gegeven moment echt wel. Dan ga ik er meteen heen.

Ik hoop niet dat er een echte mommy war uitbreekt door mijn antwoorden. Maar dat zal wel meevallen, toch? Mocht je de tag nog niet ingevuld hebben, maar hem wel leuk vinden, vul hem dan vooral in. Ik vind hem erg leuk om te lezen bij andere mama’s.

10 redenen waarom zwanger zijn zo mooi is
DIY: Babydekentje haken

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ah hele herkenbare antwoorden, blijft een leuke tag ook om bij anderen te lezen. Volgens mij komt het meeste wel overeen met hoe ik mijn kindjes ook opvoed 🙂

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 29 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

Volg mij op Bloglovin’

Follow
%d bloggers liken dit: