Zwangerschapskleding: Mijn favorieten & irritaties

Ik vond deze leuke tag over zwangerschapskleding bij Livelifegorgeous.nl de toenmalige blog van Martine en Willemijn, die je nu ongetwijfeld kent van 2wmn.nl. En aangezien ik graag nog iets over mijn zwangerschapskleding wilde bloggen, leek het me heel leuk om dat zo in de vorm van dit vragenlijstje te gieten!

1. Speciale zwangerschapskleding, yay or nay?

Jazeker. Mijn broeken zaten al snel niet lekker meer. Dat begint al na een paar weken te klemmen. Ik denk dat ik vanaf een week of 12, 13 echt alleen nog zwangerschapsbroeken droeg. Truien en shirts kon ik wat langer doordragen. Maar inmiddels voel ik me het lekkerst in mijn positietruien en positiejurken. Ook mijn normale jurkjes kom ik niet meer in hoor, met die buik.

2. Favoriete broek tijdens je zwangerschap?

Mijn Noppies zwangerschapsbroek en toch ook wel de broek van de H&M die ik al had toen ik zwanger was van Mirthe. Alhoewel die nu op het eind echt te strak begint te zitten. Die van Noppies is iets rekbaarder.

3. Favoriete shirt tijdens je zwangerschap?

Zalando vogeltjes shirt. Zit lekker en ik vind hem lekker vrolijk met die vogeltjes.

4. Favoriete jurk tijdens je zwangerschap?

Deze mooie jurk met bloemen Zalando (van DP maternity). Hij is nu in de aanbieding zie ik bij Zalando. Doe er je voordeel mee 😉 Hij zit echt lekker. met zo’n jersey stofje en ik vind hem ook nog wel netjes en gekleed.

5. Favoriete schoenen tijdens je zwangerschap?

Mijn Sendra’s, hoewel ze een kleine hak hebben, kan ik hier heel goed op lopen. De laatste weken loop ik op mijn platte enkellaarsjes van Via Vai. Die zitten ook heel fijn en hebben geen hak. Toch beter voor het bekken.

6. Aan welk kledingstuk kun je je mateloos irriteren tijdens je zwangerschap?

Aan een bh. Het zit op een gegeven moment gewoon echt niet lekker meer. Sowieso heb je gedurende je zwangerschap eigenlijk al vele verschillende maten nodig. Maar dan nog, ook al heb je er een die keurig past, aan het eind van de dag ben ik ik zo blij als hij uit mag.

Maar waar ik me ook aan kan storen is al die zwangerschapskleding met een voedingsfunctie. Ik begrijp dat echt niet. Zó groot is die buik niet meer na je zwangerschap hoor. En je voedt toch meestal niet tijdens je zwangerschap (oké een enkele vrouw wel natuurlijk, die twee kinderen kort op elkaar krijgt misschien). Maar zoveel zwangerschapstruitjes en jurkjes hebben een voedingsfunctie. Maar ik heb liever zwangerschapskleding zonder voedingsfunctie en voedingskleding zonder grote ruimte voor een buik erin, die ik straks (hopelijk) niet meer heb.

7. Wat is je meest gedragen kledingstuk tijdens je zwangerschap?

Deze onderstaande jurk en dat is meteen trouwens ook mijn tweede favoriet. Zit ook echt heerlijk. Van begin van de zwangerschap tot het eind. Hij rekt heel ver mee. En ook super betaalbaar. Ook van Zalando, deze van het eigen merk. Ik ben dol op jersey jurkjes tijdens een zwangerschap. Het ziet er leuk uit, aansluitend om de buik en het zit ook gewoon heerlijk. Het lijkt trouwens wel alsof ik aandelen Zalando heb, dat is niet zo. Maar ik heb gewoon toevallig hier mijn zwangerschapskleding besteld 😉

8. De hele zwangerschap in je joggingbroek of de hele zwangerschap in je positiebroek?

Toch positiebroek. Ik loop er graag netjes bij. Zeker als ik de deur uit ga, ga ik niet in joggingbroek. Ik verkies nu op het eind wel liever de leggings met een jurkje erop boven mijn strakke positiebroek, dat moet ik wel zeggen.

9. Zwangerschapslingerie, yay or nay?

Jazeker: Yay. Je borsten veranderen in je zwangerschap. Ze groeien en dus heb je een bh-maat groter nodig, of twee. En ook mijn ‘gewone’ ondergoedjes worden me te klein. Ik vind de zwangerschapslingerie van de H&M prettig. En ik draag ook graag zwangerschapshemdjes.

10. Welk kledingstuk kan je niet wachten om het weer aan te kunnen?

Ik kan niet wachten tot ik mijn eigen normale spijkerbroeken weer aan kan. Gewoon omdat ik me daar het allerlekkerst in voel. Als die weer past, ben ik blij!

Wat was/is jouw favoriete zwangerschapskledingstuk?

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • leuk artikel.
    wat was je mooie zwanger.
    ik ben een transgender man 19 weken zwanger.
    mijn favorieten tijdens de zwanger zijn jurkjes met bijpassende panty of maillot of legging.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: