Dingen die niet helpen tijdens de bevalling

Rustgevende muziek of licht: Van te voren dacht ik dat ik hier behoefte aan zou hebben. Maar tijdens de weeën heb ik alleen met mijn ogen dicht pijn liggen lijden, geloof ik. Ik heb niet echt behoefte gehad aan een romantisch sfeertje. Want geloof me, hoeveel kaarsjes je ook aansteekt, de pijn wordt er niet minder van.

Natte washanden in mijn gezicht: Ik weet dat veel vrouwen dat wél fijn vinden. En op het moment dat het me gevraagd werd, wilde ik het ook wel proberen, maar prettig vond ik het niet. Weer een ‘gevoel’ dat mijn lijf moest verwerken en ik vond het niet fijn. Ik concentreerde me liever op mijn buik.

Te veel mensen om je heen: Wat vond ik het fijn dat alleen mijn man erbij was. En dat er niet een hele familie op de gang op me zat te wachten. Dat zou voor mij toch als een soort van onrust, of druk voelen denk ik, als er zoveel mensen zitten te wachten tot je bevallen bent. We hebben het thuisfront wel even met een berichtje op de hoogte gesteld dat wij in het ziekenhuis waren en dat het begonnen was. Maar meer niet. Pas toen Mirthe er was hebben we ze gebeld dat ze mochten komen (om 03.00 uur ‘s nachts ;-)). Natuurlijk hebben zij thuis wel in spanning zitten wachten, maar daar heb ik niets van meegekregen en ook geen moment bij stilgestaan.

Veel medisch personeel op de kamer: Een lieve verpleegkundige die me moed inpraatte, kon ik verdragen. Maar als er drie witte jassen rond me heen lopen te ijsberen, word ik wel wat zenuwachtig. Gelukkig kwamen de witte jassen alleen op het eind, toen het moment daar was dat Mirthe echt geboren moest worden.

Rondlopen of douchen tijdens de weeën: Ik weet niet hoe het met jullie zat (want sommige vrouwen vinden het juist verschrikkelijk om te moeten liggen), maar ik dácht er niet over om tijdens mijn weeënstorm van dat bed af te komen. Toen de verpleegkundige me vroeg of ik misschien onder de douche de weeën op wilde vangen, dacht ik dat ze gek geworden was.

Bevalling

Hebben jullie ook van die dingen die je niet kon verdragen tijdens je bevalling? Behalve de pijn? 😉

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: