DIY: Babydekentje haken

Tijdens mijn zwangerschap kwam de crea bea in mij naar boven. Nooit was ik zo creatief bezig als toen. Ik vond het wel eens leuk om een mandala in te kleuren, of om een cadeautje leuk in te pakken. Maar dat was ook wel zo’n beetje waar mijn creativiteit ophield. Maar toen er een klein mensje in mijn buik groeide ben ik gaan haken!

2016-01-10-14.10

Of nee, wat zeg ik? Enkele maanden voordat ik zwanger werd begon ik al aan mijn eerste babydekentje. Wat toen natuurlijk al mijn babywens aantoonde bij sommige familieleden. Maar goed, dat terzijde. Zo’n dekentje haak je niet in een paar weken. Daar doe je wel een paar maanden over (in mijn geval althans ;-)). Dus grotendeels heb ik dit project tijdens mijn zwangerschap gemaakt. En toen het eerste dekentje af was, maakte ik als klap op de vuurpijl ook nog een tweede! (En ik begon aan een derde, groter deken, maar die ligt nu ergens onafgemaakt achter de bank).

Graag wil ik jullie de dekentjes die ik maakte, laten zien:

2016-01-10-13.41

Als eerste maakte ik een wiegdekentje bestaande uit een heleboel losse granny squares die later aan elkaar zijn gezet. Erg leuk om te doen want ieder vierkantje is een mini-projectje op zich. Alleen als je ze allemaal aan elkaar moet zetten wordt het wat minder interessant. Maar, dan komt wel het resultaat in zicht en dat is natuurlijk waar je het voor doet.

2016-01-10-14

Als tweede maakte ik dit wiegdekentje, roze met wit, gehaakt met alleen maar stokjes. En een leuk randje eromheen.

2016-01-10-13.42

Ik maakte de dekentjes met de complete haakpakketen van wolplein.nl. Je krijgt dan het katoen wat je nodig hebt en het bijbehorende patroon. Je moet alleen nog wel zelf een haaknaald aanschaffen, als je die nog niet had. Vooral het roze dekentje is heel soepel en heb ik heel veel gebruikt en nog steeds eigenlijk. Voor in de auto bijvoorbeeld, als Mirthe in de autostoel zit. Of om over Mirthe te leggen bij het voeden. Die met de vierkantjes heeft in het ledikantje gelegen toen Mirthe nog heel klein was en het bedje heel kort opgemaakt werd. Nu gebruik ik het in de woonkamer als ze in slaap valt in de box of in de stoel bijvoorbeeld, dan leg ik het over haar heen.

Het derde deken wat ik dus nog af moet maken, moet een ledikantdekentje worden. Dit is een maatje groter dus. Van mijn oma kreeg ik al een handgemaakt ledikantdeken voor Mirhte. Deze is echt heel mooi:
2015-08-01-10.28

Ik vind deze dekentjes leuker dan de dekens die ik kocht in de winkel. Het idee dat je het zelf voor je baby gemaakt hebt, maakt het speciaal.

Haken jullie ook wel eens?

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Siem wat ben je toch creatief, dit heb je absoluut niet van vreemden. Ik denk dakarint oma heel trots zal zijn. Ga zo door!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: