DIY | Vlinderdasje haken

Onlangs heb ik een vlinderdasje gehaakt, en vandaag laat ik jullie zien hoe ik dat deed. Misschien is het en leuk idee voor jou kindje en heb je zin in een klein en gemakkelijk haakproject? Kijk mee!

Ik haakte het vlinderdasje voor de First Birthday Swap. Ik mocht een doos met cadeautjes samenstellen voor een jongetje (Raf, het zoontje van Jodi van Liefthuis.nl). En dat vond ik natuurlijk superleuk, om eens een keer jongenskleding te shoppen. Maar ik bedacht me dat het ook wel leuk zou zijn als ik zelf iets zou maken voor in de cadeautjesdoos. Daarom ben ik een vlinderdasje voor Raf gaan haken.

Eerst heb ik een lapje gehaakt van alleen vasten. Hoeveel vasten naast elkaar en hoeveel toeren je doorgaat, dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe groot je wilt dat het strikje wordt en hoe dik je garen en je haaknaald zijn. Ik gebruikte een haaknaald nummer 4 en garen wat daarbij past. Maar het komt niet zo nauw, dus haak lekker door tot je het idee hebt dat je lapje groot genoeg is.

Vlinderdasje-haken

Zorg dat je lapje zo groot is dat je aan de uiteinden een stukje terug kunt slaan dat je vastnaait. Hierboven zie je dat op de foto. Dit wordt de achterkant van de strik. Deze randjes zorgen ervoor dat de strik er mooi afgewerkt uitziet, en het lijkt van de voorkant hierdoor alsof het echt gestrikt is.

Strik-afmaken-haken

Vervolgens heb ik het bandje gehaakt voor om de strik, het bandje dat je zojuist gehaakte lapje tot een strik gaat maken. Ik heb er zelf voor gekozen om dit 5 steken breed te maken (weer vasten gehaakt) en het net zo lang te maken als je lapje breed is, zie bovenstaande foto.

Strik-haken

Dan is het een kwestie van je strik mooi vouwen en het bandje eromheen wikkelen. Dit geheel naai je aan de achterkant vast. Naai de uiteinden van het bandje bij elkaar, en zet vervolgens het bandje ook vast op de strik zodat het niet gaat draaien. En de mooie vouwen zoals je de strik zelf in het bandje hebt geplaatst kunnen er dan ook niet zomaar meer uit, waardoor het slordig zou kunnen worden.

Koordje-aan-het-vlinderdasje

Dan nog een ‘halsbandje’ erbij haken. Ik heb hiervoor twee toeren vasten gehaakt en aan de uiteinden een draadje laten zitten om het bandje om de nek te kunnen strikken. Nog even passen bij een leeftijdsgenootje om te kijken of het gaat passen, zie onderstaande foto 😉 Dan de strik mooi in het midden van het bandje vastnaaien. En klaar is kees!

Vlinderdasje-haken-passen

Haak jij wel eens?

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: