Met dreumes naar de Efteling

Afgelopen donderdag was het zo ver. Ik wilde al zo lang een keer met Mirthe naar de Efteling. En nu gingen we dan eindelijk! En het was geweldig! Vandaag deel ik met jullie mijn verslag van de dag! Morgen komt er een video online waarin jullie ook nog even de bewegende beelden erbij kunnen zien! 🙂

Het sprookjesbos – Eng voor kleintjes?

Allereerst liepen we door het sprookjesbos. Voor mijn gevoel zou dit het deel van de Efteling zijn wat het meest geschikt is voor kleintjes. Maar daar was Mirthe het niet zo mee eens. Wat ik even vergeten was, is dat sommige sprookjes, trollen, heksen, wolven, draken ook best wel intimiderend kunnen zijn.
Zo gingen we bijvoorbeeld naar de Indische (dansende) waterlelies. In mijn herinnering waren dit gewoon prachtig dansende elfjes op de waterlelies, dat zou Mirthe vast prachtig vinden. Maar het verhaal begint dus met een heks, in het donker. En na het dansen van de waterlelies volgt hele spannende muziek. We zijn toen maar naar buiten gelopen, want ik hoorde alleen maar ‘nee? nee? nee?’ in mijn oor (ik was op mijn hurken naast de wandelwagen gaan zitten). Mirthe vond het net even te spannend allemaal. En ik wil haar nou ook weer geen nachtmerries bezorgen.

De paddenstoelen met muziek vond Mirthe erg leuk en we hebben dus ook de klassieke foto van een oortje op de paddenstoel kunnen maken! Zo leuk!

Ik hield mijn hart vast voor de droomvlucht.

De droomvlucht is natuurlijk ook in het donker. Dus ik dacht meteen: dat zal ze ook wel eng vinden. We besloten het toch te proberen. In de droomvlucht kon ze tenslotte lekker bij papa of mama op schoot zitten en als ze het eng zou vinden zou ik haar omdraaien en lekker tegen me aanhouden. De droomvlucht heeft in ieder geval geen enge muziek, dus te indrukwekkend zou dat niet zijn. Nou gelukkig hebben we dit gewoon gedaan! We zijn twee rondjes geweest (het was heel rustig in de Efteling) en kort nadat we uitstapten wees ze weer naar de karretjes en zei ze ‘zitten? zitten? meer?’ Dus dat zat wel goed! Fijn 🙂

De Stoomcarrousel – ook leuk voor dreumesen!

Wat ik ook erg leuk vond was ons ritje in de Stoomcarrousel. Dat is die grote draaimolen die binnen staat. We hebben met zijn tweetjes in een koets gezeten. Want papa durfde er niet in 😉 haha. Nee, thijs heeft ons geflimd en foto’s gemaakt. Mirthe vond het spannend, dat zag je wel op haar gezicht. Maar toen ze zag dat we ieder rondje even langs papa kwamen vond ze het ineens heel leuk.

Uiteraard ook nog even in Carnaval Festival!

Misschien wel de allerleukste attractie voor de allerkleinsten: Carnaval Festival. Het eerste rondje vond Mirthe wel indrukwekkend. Ze had het heel druk met overal om zich een kijken. Het tweede rondje begon ze al dingen te benoemen. Kikkers, aap, beer. Heel erg leuk!

We zijn ook nog even door het land van laaf gelopen en in de karretjes gegaan die daar bovenlangs gaan. Wij vonden het niet zo bijzonder dat ritje, maar ook hier wilde Mirthe nog een keer. Vanaf de grond vind ik het land van laaf leuker, leuk om in die huisjes te kijken. Holle Bolle Gijs zijn we vergeten papier te voeren. Die zal dus wel honger hebben. Reden genoeg om nog eens terug te gaan!

Ben jij al eens met je kindje(s) naar de Efteling geweest en hoe was dat?

Simone

6 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: