Een brief van mama | Ruben 1 jaar

Lieve Ruben,

Vandaag ben je jarig. Vandaag ben je geen baby meer. Mannetje wat is dat allemaal snel gegaan zeg. Wat is het jaar weer omgevlogen. Vandaag ben vieren we je verjaardag en blazen we je eerste kaarsje uit. Wat is dat toch bijzonder…

Bijzondere herinneringen

Gisterenavond dacht ik terug aan mijn bevalling: hoe wij de hele dag hebben zitten wachten op een telefoontje van het ziekenhuis dat we welkom waren om de bevalling in te leiden. En hoe snel het daarna allemaal ging. Hoe mijn bevalling, voor zo ver een bevalling fijn kan zijn, zo fijn en voorspoedig verliep. Het was zo bijzonder, echt een cadeautje. En toen was jij daar! Ik herinner me nog goed dat je direct ging drinken, toen je op mijn borst werd gelegd.

Hier is Ruben nog geen maand oud

En over dat drinken gesproken. Hoewel we de borstvoeding moeten afbouwen nu, drink jij nog altijd ‘s ochtends en ‘s avonds bij mij. Een jaar lang borstvoeding. Wat fijn dat we dat samen hebben mogen halen!

borsvoeding afbouwen na een jaar
Ruben 11 maanden oud

Babyknuffelen

Al die mooie herinneringen aan jou als mijn lieve piepkleine schattige baby’tje, de fijne tijd in mijn bevallingsverlof en het vele babyknuffelen, het lijkt allemaal de dag van gisteren. Maar je bent ineens zo groot! In de winter had je het best pittig met alle virusjes die jou lastig vielen, maar nu lijk je dat allemaal in te halen. Sinds deze week ga je staan en wil je stappen achter je loopkar. Je eet plotseling ook als een bootwerker, dat waren we niet van je gewend. Ik geniet ervan om je zo te zien!

Ruben 7 maanden oud

Balspel?

Het liefste speel jij de heel dag met ballen. Ballonnen, een strandbal, de ballen van de Vtech olifant die de ballen in de lucht lanceert. Ballen zijn jouw favoriete speelgoed. Zou je later een balspel gaan doen? Ik twijfel er niet aan. Heel leuk om te zien hoe je je daarin meteen onderscheidt van je zus, die niet naar ballen omkeek, maar altijd met knuffels en zoef zoef diertjes aan het spelen was. Ieder kindje is anders en zo ben jij ook echt je eigen persoontje. Steeds meer mogen wij ontdekken wie jij bent. Ik kan er alleen maar van genieten.

Ruben 9 maanden oud

Kwijlkusjes

Je bent een heerlijk kind, een lief jongetje dat graag knuffelt en kusjes geeft (van die lekkere, open mond, kwijlkusjes). Je bent gek op spelen met de lichtknoppen boven papa en mama’s bed en je kunt je boos maken als wij niet genoeg opschieten met je boterham. Een gezellig ventje, met een gezonde dosis temperament 😉

‘Zoetsappig verhaal’

Mijn excuses aan iedereen die dit leest en nu denkt: wat een zoetsappig verhaal. Maar dat hoort er gewoon een beetje bij denk ik, als je baby 1 wordt.

Het maakt mij emotioneel als ik me realiseer dat we een tijdperk afsluiten en tegelijkertijd ben ik zo benieuwd naar hoe jij wordt, lieve Ruben!

Ik wens je alles en nog meer…

Liefs, Mama 

Lees hier ook de brieven die ik eerder aan Mirthe schreef op haar verjaardagen:

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: