Een moederband

Altijd al heb ik een sterke band gehad met mijn moeder. Maar als je zelf moeder wordt, het is echt waar, dan wordt die ‘moederband’ nog meer bijzonder.

2015-08-31 19.39.55Rust

Zoals mijn moeder met Mirthe is, dat vind ik zo mooi. Zij heeft zoveel rust over zich en gaat zo liefdevol met haar om. Bij haar is ze altijd lief en rustig. Daar slaapt ze beter en ze speelt rustiger in de box. Hoe doet ze dat toch?

‘Oma’s zijn minder gespannen’, zegt ze dan. De spanning die de baby bij de moeder voelt, omdat alles nieuw is of omdat ze maar vier uur heeft geslapen die nacht, die is er bij oma niet en dat merkt een kindje. En ik weet dat ze gelijk heeft.

Advies

‘Maar als mijn moeder iets zegt is het waar.’

Iedereen heeft advies voor jonge ouders. ‘O, dat moet je zo doen’ en ‘wij deden dat vroeger altijd zo’. Van ‘laat maar liggen, ze mag best huilen’ tot een verontwaardigd ‘geef je haar een speen?’. Allemaal goed bedoeld natuurlijk. Iedereen heeft het beste met ons voor, maar soms is al dat advies heel irritant, met name omdat je veel tegenstrijdige adviezen krijgt. Maar als mijn moeder iets zegt is het waar. Van haar neem ik alles aan. Gek is dat, maar dat voelt zo vertrouwd. Als ik iets niet weet dan vraag ik het eerst aan haar.

Oppas

Bij mijn moeder kan Mirthe altijd terecht. En ze vindt het nog leuk ook. Sterker nog, het is een teleurstelling als ze een week niet komt, denk ik. Heel erg fijn. Iedere maandag is Mirthe bij mijn moeder, zodat ik kan gaan werken.

2015-09-21 13.59.14Superoma

Ik heb ook altijd de sterke band tussen mijn moeder en haar moeder bewonderd. Ze hielp mijn moeder met mij en mijn zusjes, zoals mijn moeder dat nu ook met Mirthe doet. ‘Ik vind dat zo mooi om te zien’, zegt mijn oma dan tegen mij, ‘hoe je moeder nu met Mirthe is, hoe leuk ze dat vindt. Ik herken dat, ik had dat precies zo toen jullie klein waren en nu heeft zij dat ook: ze is écht oma.’

Tags

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: