Eerste dag kinderdagverblijf

Oke, laat ik eerlijk zijn. Zo goed als het gisteren ging. Zo slecht voel ik me vandaag. Mirthe moest vanmorgen voor het eerst naar het kinderdagverblijf. En ik vond het niet leuk.

Toen we om 09.00 binnenkwamen ging het nog goed. Mirthe keek de kat uit de boom vanaf mijn schoot en ook toen de leidster haar van mijn overpakte bleef ze rustig. Maar toen ze op het speelkleed werd gelegd was ze er klaar mee. Ze kreeg een hele verdrietige huilbui. Nadat de leidster haar wat getroost had, heb ik haar zelf ook nog even vastgehouden en mocht ik haar zelf mee op bed leggen.

Tranen

Nadat ze op de slaapkamer alle andere baby’s had wakker gehuilt viel ze uiteindelijk in slaap. Heel onrustig, dat wel. Ik was bang dat ze binnen een paar minuten weer wakker zou zijn. Maar dan was ik weg. Dat idee deed me pijn. Ik moest haar achterlaten en het voelde alsof ik haar in de steek liet. Het was een uur of 10.00 toen de leidster me een wat fijne vrije tijd wenste en de deur voor me openhield. Ik moest gaan. De tranen brandden al in mijn ogen toen nog voor ik een stap buiten had gezet. Wat was ik een watje. Ik wist dat ik het niet leuk zou vinden, maar dat ik echt overstuur zou raken had ik niet verwacht.

Mirthe heeft het beter gedaan vandaag dan ik.

Wakker

Ik heb afgesproken dat ze zouden bellen als Mirthe wakker werd, want ik had aangegeven dat dat het moment is dat Mirthe graag een volgende voeding wil. Om 11.20 kreeg ik het telefoontje waar ik op wachtte en binnen een paar minuten stond ik voor de deur van het kinderdagverblijf. Mirthe was rustig, maar wel klagerig. Toen ik haar overnam en de leidster haar gedag zei, kreeg ze een glimlach van Mirthe. Dat gaf mij wel een prettig gevoel. Ze vond haar dus best leuk, blijkbaar.

Weer thuis

Ik nam Mirthe mee naar huis en ben gaan voeden. Ik was heel blij dat ik haar weer bij me had. Mijn werkplannen van vandaag vielen in het water. ‘s Middags was ik zo moe dat ik een middagdutje heb gedaan toen Mirthe sliep. Die vier uur slaap die ik vannacht had, waren duidelijk niet afdoenlijk om overeind te blijven vandaag.

Volgende week

Volgende week gaat Mirthe weer. Ik denk dat ik dan minder emotioneel zal zijn dan vandaag. Het went vast wel. En het feit dat Mirthe niet totaal over de flos was toen ik haar ophaalde, geeft mij vertrouwen. Zij heeft het beter gedaan vandaag dan ik.

 

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Al het begin is moeilijk, maar een glimlach van je dochter vergoeilijkt veel.
    je zult zien dat het de volgende keer gemakkelijker gaat. Ik ben trots op jullie saampjes. Ook ik stond de eerste keer, toen T. naar de peuterspeelzaal ging, buiten de poort te snotteren en heb wel 3 keer telefonisch kontakt gehad voordat ik gerustgesteld was en inderdaad, de volgende keer ging het gemakkelijker.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: