Het eetschema van Ruben bij 9 maanden

Wat is het eetschema van een baby van 9 maanden? Wat eet en drinkt een baby van 9 maanden? Ook al is geen enkel kind hetzelfde en is één op één vergelijken eigenlijk niet te doen. Wij ouders doen dat toch graag. Daarom deel ik vandaag het eetschema van Ruben bij 9 maanden.

Eetschema baby 9 maanden

Niemand heeft een handleiding gekregen bij zijn baby en iedere ouder leert gaandeweg ‘hoe het moet’ en soms zorgt even spieken dan gewoon voor een prettige bevestiging. Ik doe dat zelf ook. Bij mijn eerste ging ik op zoek naar dit soort eetschema’s, nu bij de tweede lees ik ze als ik ze voorbij zie komen. Er is vast iemand die het prettig vindt dat ik ook dit eetschema deel.

We beginnen ‘s morgens vroeg en de tijden zijn bij benadering.

Ontbijt

06.30: De eerste borstvoeding.

07.45: Een tarwe boterham zonder korstjes, besmeerd met een beetje halvarine, in kleine stukjes gesneden. Dit mag hij zelf met zijn handjes eten. Dit ging heel goed, maar de laatste week werkt hij al het brood weer met zijn tong naar buiten. Het is vast een fase…

09.00: Fruithapje, daar is hij gek op en gaat dus meestal goed naar binnen.

Ruben slaapt van ongeveer 9.30 tot 11.00.

Lunch

12.00: Een tarwe boterham zonder korstjes, besmeerd met een beetje halvarine, in stukjes. Soms doe ik er een heel klein beetje appelstroop of pindakaas op.

12.30: De tweede borstvoeding

Ruben slaapt van ongeveer 13.30 tot 15.30

Tussendoortje

16.00: een soepstengeltje, rijstwafeltje of een cracotte als tussendoortje. De naturel variant. Nog geen volkoren. En een klein slokje water uit een open bekertje om te oefenen.

16.30: De derde borstvoeding van de dag. Deze is beduidend kleiner dan de andere voedingen. Na een paar slokjes is hij klaar. Ik verwacht dat deze voeding langzaamaan zal komen te vervallen.

eten en drinken baby 9 maanden

Avondeten

17.30: Een Olvarit 6 maanden hapje. Pas vanaf een maand of 7 begon Ruben zijn hapjes goed te eten. Hij kreeg toen eerst de hapjes voor 4 maanden en ouder. Inmiddels eet hij potjes voor 6 maanden en ouder. Langzaamaan probeer ik hem te laten wennen aan meer structuur (potjes voor 8 maanden en ouder). Maar dat probeer ik eerst bij het fruit want bij het groentehapje gaat dat nog niet van harte.

Bij mijn eerste kindje maakte ik de hapjes grotendeels zelf met af en toe een potje. Nu liggen de verhoudingen andersom. Het leven is druk en hectisch, dus moet je het makkelijk maken waar mogelijk. En bovendien zie ik er het probleem er niet van in. Waarom verantwoord ik mezelf eigenlijk? Een potje van Olvarit bevat geen nutteloze toevoegingen, maar gewoon wat je zelf ook door elkaar zou mengen aan groente, een koolhydraat en een vlees of vis. Ik vind dat daar niks mis mee is. Ik zeg wel bewust Olvarit. Niet omdat ik aandelen heb of omdat ik gesponsord word (was het maar waar). Maar omdat er in huismerken vaak wel toevoegingen zitten. Dat zal ook niet ongezond zijn, maar daar gaat mijn gevoel dan net iets minder naar uit. Er zijn trouwens meer goede merken. Ella’s kitchen is er bijvoorbeeld zo één.

18.00: Het toetje. Een klein beetje halfvolle yoghurt.

Avond en nachtvoeding

19.00: De laatste borstvoeding. Voor het slapen gaan dan… want 99 van de 100 nachten komt Ruben ook ‘s nachts nog zo’n 2 keer voor een slokje melk. Na de laatste voeding valt hij meestal aan de borst in slaap waarna ik hem in zijn bedje leg.

Stokke Munch Complete

De eetset op de foto’s waar Ruben van eet, is een set van Stokke die wij hebben gekregen. De set bestaat uit een handige slab met opvangbakje, plat bord, een kommetje met deksel (handig als je restjes wilt bewaren), een anti-lek beker (die ook zonder de tuit te gebruiken is als een open beker), en bestek. Naast het mooie uiterlijk van de set vind ik het grootste voordeel dat de items in de vaatwasser kunnen (inclusief de slab) en ook in de magnetron. Dat laatste kan met lang niet alle bordjes en kommetjes voor kinderen. Een dikke aanrader dus!

Komt dit eetschema een beetje overeen met jouw kindje, heb je er wat aan, of doe jij iets totaal anders? Ik ben benieuwd.

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: