Timehop: Een jaar geleden

Het voelt als de dag van gisteren. Maar het is alweer een jaar geleden dat ik er achter kwam dat ik zwanger was. 11 september 2014 was de dag dat ik:

  • Vier dagen voordat ik eigenlijk ‘mocht’ testen, er toch alvast een staafje aan waagde. Ik had tenslotte toch een hele doos van die dingen aangeschaft.
  • Mijn hart in mijn keel voelde kloppen en mijn maag rondjes draaide in mijn buik, toen ik na een paar minuten de uitslag van de zwangerschapstest bekeek. Ik had zo’n simpel staafje waarop een tweede streepje moet verschijnen voor een positieve test. Er was één streepje duidelijk zichtbaar en daarnaast was met een beetje fantasie toch ook een vleugje kleur zichtbaar. Telde dat ook? Mijn verstand riep: er komt alleen kleur als er zwangerschapshormoon gesignaleerd is. Maar mijn gevoel zei: het is geen duidelijke streep.
  • Vier zwangerschapstesten deed op één dag. Alsof het allemaal niks kost. De verspilling! Na drie testen met een mega vaag streepje dat met het blote oog amper zichtbaar was, was ik nog altijd niet overtuigd. T. zou me vast uitlachen om dit belachelijke wannebe streepje. Ik wist wat me te doen stond: een digitale test kopen. Eentje zonder streepjes. Eentje die me simpelweg zou vertellen: Zwanger óf Niet zwanger.
  • Een heel warm gelukzalig, blij en verliefd gevoel kreeg, toen de digitale test mij vertelde dat ik zwanger was. Eindelijk was het dan écht waar. De digitale test had mijn vertrouwen gewonnen. Ik was zwanger!
  • Een foto maakte van een positieve zwangerschapstest.
  • Mij voornam het T. ‘s avonds als hij uit zijn werk kwam te vertellen, maar toch niet kon wachten en hem dus opbelde om mijn kleine grote geheimpje ons geheim te maken.

Het was de dag die het begin was van een hele mooie reis die mijn zwangerschap heette. Wat heb ik genoten van het idee dat er een kleintje groeide in mijn buik en wat heb ik al die tijd uitgekeken naar de baby. En kijk nou: we zijn een jaar verder en Mirthe is inmiddels alweer ruim drie maanden oud. Time flies…

O, ja, ik heb een tip: koop gewoon meteen die digitale test. Stukje duurder wel, maar eerst drie andere doen en dan alsnog ‘voor de zekerheid’ een digitale doen, is nóg een beetje duurder.

Handtekening Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: