Even bijkletsen | Baby en Buikgriep

Hoi allemaal, het is weer tijd om even bij te kletsen. Het pinksterweekend zit er weer op. Het was helaas niet zo’n mooi weer, maar eerlijk gezegd vonden wij dat de afgelopen dagen niet erg. We hebben ze namelijk binnen in huis doorgebracht. Want mijn baby had buikgriep. En dan kan het natuurlijk maar beter niet zo snikheet zijn als eerder vorige week.

Plotseling ziek

Het begon allemaal afgelopen vrijdagavond. Ik was Mirthe in bad aan het doen toen ze plotseling overgaf. Kort daarvoor had ze nog heerlijk zitten smullen van haar avondeten. Ze had alles op, inclusief een toetje. En ook eerder die dag, op het kinderdagverblijf was er niks aan Mirthe gemerkt. Het kwam echt zomaar ineens opzetten, de misselijkheid. En het was helaas niet na één keer flink spugen gedaan. De hele avond, nacht en de volgende ochtend ging dat nog door.

Hoge koorts

De volgende dag kreeg ze er ook hoge koorts bij. Ik belde voor de zekerheid nog met de huisartsenpost of we misschien langs moesten komen, of dat ze misschien tips voor me hadden wat ik anders het best kon doen. Het is namelijk zo ontzettend zielig zo spugend, misselijk meisje dat alleen maar wil slapen en zodra ze wakker is begint te kreunen. Ik vond dat best moeilijk. Zo ziek had ik haar nog niet gezien.

Tekenen van uitdroging

We hoefden niet langs te komen op de huisartsenpost, maar ze gaven wel aan dat we goed op tekenen van uitdroging moesten letten:

  • Droge mond.
  • Huilen zonder tranen.
  • Niet plassen (8 tot 12 uur na de vorige natte luier geen nieuwe natte luier).

Als deze symptomen zich zouden voordoen moesten we opnieuw bellen. Of als het overgeven tot en met maandag nog zou aanhouden. Gelukkig is dit niet nodig geweest.

Weinig drinken

Zaterdag heeft ze heel weinig gedronken, ik heb er met moeite twee hele kleine flesjes ingekregen. En ook zondag had ze nog koorts en heeft ze enkel wat gedronken. Wel wat meer dan zaterdag al gelukkig, dus ik kreeg er toen wel vertrouwen in dat ze niet uit zou drogen, ze spuugde ten slotte ook niet meer zondag. We hebben twee dagen achter elkaar met haar zitten knuffelen op de bank (dat was lang geleden dat ze dat wilde) en we keken samen veel naar baby tv (tja je moet toch iets van vermaak voor haar vinden). Ze sliep ook veel in de wipstoel. Ik heb haar op de momenten dat de temperatuur boven de 39 graden kwam en ze zich echt duidelijk heel rot voelde ook baby-paracetamol gegeven tegen de koorts en pijn.

Zondagavond ging het wat beter

Pas zondagavond is de koorts gaan zakken en kwam er weer wat meer leven in. Ze begon weer een beetje te spelen in plaats van dat ze continue alleen maar bij ons wilde liggen, of in de wipstoel. Gelukkig maar. Dat was fijn om te zien. Maandagochtend was de koorts nog altijd weg en had ze ook duidelijk honger. We hebben haar een boterhammetje gegeven en een fles melk. Dat ging er goed in. De rest van de dag heeft ze niet veel meer gegeten, omdat ze het niet wilde. Ze trok haar neus er voor op. Ze heeft wel goed gedronken, maar de eetlust is gewoon nog niet wat het was.

Vandaag nog een dagje rustig aan

Maar goed, ik geloof dat ze nu wel weer aan het herstellen is dus, gelukkig maar. Want wat was dat sneu zeg! Vandaag ben ik nog een dagje vrij, samen met Mirthe. En ik hoop dat ze dan weer lekker opgeknapt is en dat we lekker kunnen spelen samen of misschien zelfs even naar het dierenparkje, even een frisse neus halen!

Hebben jullie nog goede tips voor wat te doen bij een baby met buikgriep?

Simone

P.S. Heb je al gezien dat ik mijn allereerste vlog ooit, over ons dagje naar de dierentuin, online heb gezet?

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: