Bakerpraatjes rondom een jongenszwangerschap | Feiten of fabels?

Inmiddels weten we al lang dat ik in blijde verwachting ben van een jongetje, natuurlijk. Bij Nathalie van Volgmama.nl vond ik deze leuke tag over feiten of toch hele grote fabels rondom een jongenszwangerschap. En het leek mij wel grappig om ook deze fabels te ontkrachten of juist kracht bij te zetten 😉 Geloof jij in de bakerpraatjes rondom het geslacht van de baby en kloppen ze bij jou een beetje? Lees gezellig mee zou ik zeggen!

Bij een  is het bakerpraatje (in ieder geval enigszins) op mij van toepassing omdat het wijst naar een jongen.

Bij een  wijst het fabeltje erop dat er een meisje in mijn buik zou zitten.

Heb je een puntbuik? Dan draag je een jongen.

Zo groot is mijn buik nog niet, dus of het een puntbuik wordt, weet ik nog niet. Maar het zou nog kunnen natuurlijk. Vooralsnog is dit niet zo in ieder geval.

Droom je vaak over jongens? Dan krijg je een jongen.

Ik heb vooral nachtmerries sinds ik zwanger ben. Alhoewel ik moet zeggen dat dit voornamelijk in het begin van mijn zwangerschap was. Nu is het alweer een tijdje geleden dat ik naar gedroomd heb, of überhaupt een droom had die ik me kan herinneren. Ik heb nog niet over jongens, meisjes of baby’s in het algemeen gedroomd. Dus dit is wat mij betreft een fabel en gaat niet voor mij op.

Groeit je buik in de eerste maanden erg snel dan is het een jongen.

Mijn buik groeide helemaal niet zo snel de eerste maanden. Bij een tweede zwangerschap gaat het vaak sneller dan bij een eerste zwangerschap, omdat je buikspieren al een keer opgerekt zijn geweest. Maar ik moet zeggen dat ik het idee heb, dat het aardig gelijk op gaat met hoe ‘groot’ ik was als bij de zwangerschap van Mirthe. Ook dit is dus niet echt op mij van toepassing.

Draag je je buik laag dan wordt het een jongen.

Wederom een nee. Mijn buik zit nog behoorlijk hoog. Maar goed, misschien dat dit ook zoiets is wat later in de zwangerschap nog komt.

Groeien de haren op je benen harder als normaal dan komt er een jongen.

Euhm, haha, wie heeft dit bedacht joh? Nee, niet gemerkt.

Heb je last van koude voeten? Jongen.

Ja! De eerste ja! Ik had hier al een tijd geen last meer van, maar de laatste tijd wel weer, ‘s avonds in bed. Maar wellicht komt dat ook omdat de zomerse dagen over zijn en het weer kouder wordt ‘s nachts. Of ben ik nou te sceptisch? 😉

Krijg je plotseling moedervlekken op je buik? Dan is het vast een jongen.

Nee, niet het geval.

Geen last van een ochtendhumeur, maar lekker vrolijk? Dan wordt het een jongen.

Hmm, geen verandering in gemerkt. Even aan Thijs vragen: ‘Nee, ochtendhumeur niet echt, je bent meer de hele dag humeurig’. Grapje 😉 Ik geloof niet dat ik echt last heb van een ochtendhumeur. Dus dit kan wel kloppen, op zich.

Heb je veel energie op een dag dan wordt het vast een jongen.

In het begin van mijn zwangerschap was ik heel moe, maar dat was bij de zwangerschap van Mirthe ook. Nu ben ik inderdaad best energiek op de dag.

Heb je vaak hoofdpijn? Reken dan maar op een jongen.

Nou dat kan ik beamen in ieder geval. Bij mijn zwangerschap van Mirthe had ik daar geen last van. Nu wel. Heel veel hoofdpijn. Meerdere malen per week.

Klopten de fabels voor jou? Geloof je erin of niet? Ik moet zeggen dat ik niet helemaal overtuigd ben 😉

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: