Fashionista Tag – de mama-editie!

Ik vond deze tag op Moonoloog.nl en ik ben de laatste tijd nogal met kleertjes bezig, babykleertjes om precies te zijn. Dus het leek me wel leuk om zelf ook dit lijstje in te vullen:

1. Hoe zou je je eigen kledingstijl omschrijven?

Casual chique misschien? Ik heb niet echt een specifieke stijl, of ik weet er in ieder geval geen naam voor. Daar ben ik niet zo mee bezig. Ik draag wat ik leuk vind en dat kan van alles zijn. Het liefst loop ik in een mooie skinny jeans met daarop een mooi truitje, bloesje of shirtje afhankelijk van het seizoen natuurlijk. In de zomer loop ik het liefst in zonnige jurkjes met vrolijke kleuren.

Op dit moment draag ik vooral bloesjes of omslagjurkjes die makkelijk aan de kant te schuiven zijn voor het geven van borstvoeding. De meeste speciale borstvoedingstops zijn heel saai en niet zo mooi. Ik heb ze wel, maar ik draag ze liever alleen als ik thuis ben.

2. Heeft je kind of hebben je kinderen een specifieke kledingstijl en zo ja, hoe zou je die omschrijven?

Voor Mirthe houd ik op dit moment het meeste van schattige baby-achtige dingen. Hoewel ik dacht dat ik niet zo’n ‘roze’ moeder zou zijn, vind ik haar die kleur toch wel erg leuk staan. Het maakt haar lekker meisjesachtig. Ook wit vind ik voor zo’n kleintje heel lief en onschuldig staan.

3. Wat is je lievelingskledingstuk?

Op dit moment is dat een zwangerschapsjurkje. Een roze jurkje dat ik kocht voor de bruiloft van mijn schoonzusje. Ik was bang dat het niet meer mooi zou staan zonder dikke buik. Maar het is nog steeds prachtig en past nog altijd perfect, ook zonder buik. Het is een hele rekbare stof, die keurig mee terug is geveerd. Het enige minpuntje is dat hij niet handig is op dit moment vanwege het borstvoeden.

4. Waar shop je het liefst kleding voor jezelf? En waar voor je kind(eren)?

Ik shop zelf het liefst bij Vila of H&M. En voor Mirthe koop ik graag kleertjes bij Z8, H&M en Zara.

5. Wat trek je aan als je een avondje uit gaat?

Een jurkje. Of een rokje met een leuke top. Is het niet zo’n mooi weer voor een jurkje? Dan trek ik een skinny jeans met een colbertje uit de kast. In ieder geval met een paar mooie hoge hakken eronder.

6. Wat doe je met kleding die je (kind) niet meer draagt?

Pas als ik het echt een hele tijd niet meer heb gedragen en ik heb een opruimbui, dan stop ik mijn kleding in een grote vuilniszak, om het vervolgens naar de textielcontainer te brengen.

Kleding van Mirthe die ze niet meer past bewaar ik in dozen, geselecteerd op maat, en sommige items verkoop ik op Marktplaats. Ik gooi niks zomaar weg. Alles is maar zo weinig gedragen en nog zo mooi. Dat zou echt zonde zijn.

7. Koop of krijg je weleens tweedehands kleding?

Het liefst koop ik kleertjes gewoon in de winkel, maar af en toe scoor ik voor Mirthe wel eens iets moois op Marktplaats. Dan heb ik het over merkkleertjes die nog zo goed als nieuw zijn en betaalbaar doordat ze tweedehands zijn. Tweedehands babykleertjes zijn vaak nog erg mooi. Veel mama’s hebben veel te veel kleertjes (net als ik), waardoor sommige items maar een enkele keer gedragen zijn. Zonde om geen tweede leven te geven toch?

8. Koopje scoren in de sale of krom liggen om een dure jas die je echt móet hebben?

Meestal leuke koopjes scoren in de sale. Maar een heel enkele keer wil ik ook wel eens iets duurs kopen, omdat het echt heel erg mooi is. Maar ik ga er niet voor krom liggen.

9. Hoe kleed je je het liefst als je de deur niet uit hoeft?

Ik kleed me graag toch fatsoenlijk aan. Ik ben niet zo van de joggingbroeken en slobbertruien. Dan voel ik me gelijk zo futloos, als ik die aantrek. Ik draag ze wel wanneer ik ziek ben. Nee, als ik gewoon een dagje thuis ben, draag ik graag een fijne comfortabele jeans, met een shirtje erop en gympen eronder.

10. Bepaalt je kind wat hij/zij aan wil en in hoeverre laat je hem/haar hier vrij in?

Mijn dochtertje is nu bijna twee maanden. Dus nee, zij bepaalt niet zelf wat ze aan wil. Alhoewel… we hebben boven de commode een jurkje hangen dat mijn oma zelf gemaakt heeft. Het heeft veel verschillende felle kleuren en Mirthe ligt er steeds naar te kijken en te lachen als ze op de commode ligt. Daarom hebben we dit jurkje bestempeld als Mirthe’s favoriete kledingstuk.

Iedereen die zin heeft om deze tag over te nemen mag dat! Vergeet niet Moonoloog te noemen dan!

 

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: