Het favoriete speelgoed van het moment | 10 maanden

Een maand of twee geleden deelde ik met jullie welke speelgoedjes Mirthe op dat moment het allerleukst vond om mee te spelen. Sommige dingen die ik toen liet zien, zoals de dingen die geluid maken en de blokken, vindt ze nog steeds super leuk. Maar er zijn wel weer een paar nieuwe dingen bijgekomen op speelgebied waar Mirthe heel blij van wordt en dat wil ik jullie graag even laten zien.

Mirthe is nu dus ruim 10 maanden oud en vindt het op dit moment heel leuk om met knuffels te spelen ze is gek op de gehaakte knuffels die mijn oma voor haar gemaakt heeft. Beer is op dit moment favoriet!

Beer

De blokkendoos in verschillende vormpjes was al haar favoriete speelgoed, maar het lijkt alleen maar leuker. Ze kan heel zoet spelen door de blokken steeds in en uit de doos te doen. En het lukt ook steeds beter om de blokjes daadwerkelijk door de vormpjes te duwen. Al is het nog steeds trial and error als het gaat om het juiste vakje.

Blokken

Het boek ‘Zo praten de dieren’ is zeker weten het favoriete boek op dit moment. Ook hier kan ze heel zoet zelf mee spelen. Bladzijdes omslaan van dit grote kartonnen boek kan ze goed en vindt ze leuk om te doen. De geluiden die erbij horen die mogen papa of mama nog even aanzetten want daarvoor moet je best hard duwen.

Boerderij-geluiden-boek

De houten diertjes met wieltjes, lang stonden ze op een plankje op haar kamer. Maar sinds ik ze eraf heb gehaald zijn ze goed in de smaak gevallen. Mirthe vindt ze leuk om mee te rijden maar ook om te voelen aan de schroefjes op de wieltjes, want die zijn toch wel erg interessant.

Dieren-met-wieltjes

Spelen

Kiwi, volgens mij is die ook al wel eerder langsgekomen, maar ook dit lieve piepende bijt-beestje krijgt steeds vaker een kusje van Mirthe. Een teken dat ze hem lief vindt, toch?

Kiwi

Dit herrie-makende pianootje van Fisher Price (ik vond hem voor 4 hele euro’s bij ‘Jouw Marktkraam’, dus die kon ik niet laten liggen. En dat was maar goed ook want Mirthe is er heel blij mee. Als je op de neus van de hond duwt, zingt hij een liedje en dat vindt ze het leukst, want dan doet ze gelijk een dansje.

Muziek

Ook haar knuffelbeertje dat ze van de tante van Thijs kreeg, krijgt heel veel kusjes van haar.

Beertje2

Verder vindt Mirthe het erg leuk als we haar op het hobbelpaard zetten. Ze kan er echt nog niet zelfstandig op zitten want dan glijdt ze eraf, maar als we haar vasthouden kan het wel. En leuk dat ze dat vindt! Als zij stoppen met schommelen gaat ze zelf met haar handjes aan de handvaten zitten schudden tot het paard weer in beweging komt. Heel schattig!

Hobbelpaard

Spelen met speelgoed wat geen speelgoed is, is ook heel erg leuk. Spullen uit de vakjes van onze salontafel trekken bijvoorbeeld. Daar geniet ze van. Je ziet haar dan zo achterom kijken alsof ze wil zeggen: dit mag niet hè mama? We hebben er wat bierviltjes in gelegd. Omdat dat relatief veilig ‘speelgoed’ is en ze niet meer meteen naar mijn boeken en tijdschriften grijpt.

Misschien deel ik binnenkort nog wel een lijstje van speelgoed wat ik graag nog zou willen hebben voor Mirthe, haar verjaardag komt er ten slotte aan, dus ik ga sowieso een verlanglijstje maken.

Wat vinden jouw kindjes helemaal het einde om mee te spelen? Nog leuke tips voor mij misschien?

Simone

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: