Favorieten uit ons interieur

Ongeveer een jaar geleden zijn wij verhuisd naar het huis waar wij nu wonen. En waar ik in mijn vorige huis nog niet zo bezig was met interieur-dingetjes, probeer ik er in mijn nieuwe huis beter op te letten dat alles een beetje bij elkaar past. Ik ben hier geen ster in, maar toch wordt het langzaamaan steeds meer één geheel.

Vandaag geef ik je aan de hand van wat foto’s een indruk van onze interieur-stijl. Van de items die ik het leukst vind en van de kleuren die wij graag gebruiken in de woonkamer.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van Directlampen.nl.

Ik begin met deze planken. Dit zijn ruwe planken van douglashout, die Thijs heeft opgeschuurd. De steuntjes zijn stijgerbuizen. Thijs heeft dit gemaakt. En ik vind het heel tof geworden. Het geeft een industriële look. De planken hangen boven de bank, twee boven elkaar. En op de planken heb ik wat leuke potjes, vaasjes, plantjes en ga zo maar door geplaatst. Zo ook dit leuke letterbord, Thijs heeft de tekst erop gezet trouwens 😉

Hier zie je beide planken. Je ziet dat ik er plantjes op gezet heb en dat ik verder heb gewerkt met blauwe en gele accessoires. Links hangt een lamp van directlampen.nl. Ook onze lampen hebben een industriële look met het hout en die robuuste uitstraling. Ik vind deze lamp heel gaaf bij de planken passen.

Aan het plafond hebben we deze lamp hangen, weer met hout en dezelfde witte lampenkapjes als de lamp die bij de bank hangt. Door een lamp uit dezelfde serie te kiezen creëert dat eenheid en dat vind ik fijn.

Dan dit hoekje op de tv-kast. We hebben een hele brede tv-kast, gemaakt van de Besta serie van de Ikea. Hier heeft Thijs zelf met meubelpaneel een plank op gemaakt, waardoor de kast een make-over heeft gekregen en er een stuk mooier uitziet. Hij past nu in het geheel met die hout look. Op de kast staan kaarsjes en het kunstwerk van gips dat Mirthe en Thijs voor mijn allereerste moederdag hebben gemaakt. Ook staat er een wandrekje dat ik niet heb opgehangen, maar gewoon op de kast heb geplaatst. Er hangen allerlei leuke kaartjes en foto’s aan. En ook hier staat weer een lamp die past bij de lampen die ik je eerder liet zien. Ik vind dit misschien nog wel de mooiste. Hij is zó gaaf!

De kleur op de muur is trouwens Denim Drift van Flexa. Die was vorig jaar kleur van het jaar, maar voor mij is hij het dit jaar ook nog helemaal 😉 Thijs was bang dat ik dit jaar weer een nieuwe kleur op de muur zou willen, omdat we toen kozen voor de ‘kleur van het jaar’. Maar ik kan hier best nog wel even tegen aan kijken, want ik ben er erg blij mee. Ik was eerst bang dat het de kamer misschien donker zou maken, maar door de witte kasten ervoor en het gebruik van houttinten in de kamer vind ik het toch erg licht hier in huis.

Op bovenstaande foto zie je één van mijn favoriete items uit de woonkamer, namelijk ons leuke blauwe stoeltje. Deze is afkomstig van leenbakker. Op het stoeltje ligt een okergeel kussentje. Deze komt van Action. Verder staan er in dit hoekje veel planten. Ik houd van groen in mijn interieur. En dan heb ik het niet zo zeer over de kleur groen, maar over levend groen.

Over groen gesproken. Deze plantjes zijn ook mijn grote trots. Dit zijn pannenkoekenplantjes. Stekken van de grote pannenkoekenplant hier in huis, die al vele kleintjes heeft voortgebracht. Nooit gedacht dat ik ooit plantjes zou gaan stekken. Maar ik vind dat nu dus heel leuk om te doen. En leuk als het lukt natuurlijk. Inmiddels lijken deze twee vriendjes niet extreem gezond meer, er komen wat vlekjes op de randen van de blaadjes zoals je ziet. Ik denk dat ik ze in een groter potje moet zetten, maar eigenlijk vind ik ze zo schattig, in zo’n klein potje. Ach dan moet ik maar weer nieuwe stekjes kweken in die kleine potjes!

Wat vinden jullie van ons interieur? Ik ben er in ieder geval blij mee en dat is toch waar het om gaat, dat je jezelf fijn voelt in je huis. Want in een huis moet natuurlijk wel geleefd worden. Het is zeker geen toonzaal, ook niet in onze woonkamer. Ben jij veel met interieur bezig?

Directlampen.nl

De lampen in dit artikel komen van Directlampen.nl. Een webshop met echt heel veel verschillende gave lampen in allerlei stijlen. Wij mochten hier lampen uitzoeken. En Thijs en ik hebben best wel even getwijfeld wat we moesten kiezen. Omdat er zoveel keuze was. We hebben uiteindelijk gekozen voor deze bij elkaar passende houten lampen met de witte kapjes. En eenmaal gekozen waren ze de volgende dag al binnen. Wij hebben een prima ervaring met deze webshop, dus zoek je nog mooie lampen, neem hier dan zeker eens een kijkje.

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wat een mooie lampen en leuke hoekjes zo in jullie huis. Ik ben graag met mijn interieur bezig. Wij zijn anderhalf jaar geleden naar Texel verhuist en ons huis moest helemaal verbouwd worden. Heel veel werk, maar ik vind het super leuk om te bedenken hoe alles moet worden en het grote voordeel van verbouwen is dat je alles helemaal naar je eigen smaak kan maken.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: