Feiten over de Blog & Blogger

Ik kwam laatst deze tag tegen met feiten over de blog en blogger. Ik vind het, als blogger altijd leuk om dit soort feitjes bij anderen te lezen en dus besloot ik om ook iets te vertellen over mezelf als blogger en over mijn blog. Met een klein kijkje in de cijfers erbij. Deze tag is bedacht door Dochterlief.

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Het begon al toen ik op de middelbare school zat. Toen vertelde ik verhaaltjes over  leuke dingen die ik meemaakte op een blogspot website. Deze bestaat niet meer. Ik blogde toen ook niet met een hoge frequentie, maar eens in de paar weken of zo. Pas sinds ik zwanger werd en veel blogs van anderen ging lezen, kwam de échte bloginspiratie. Ik volgde (en volg nog steeds) Moonoloog, KellyCaresse, LittleWonderworld en Twinkelbella en deze blogs hebben me geïnspireerd om ook te gaan bloggen.

Wat is je favoriete blogplek?

Thuis op de bank, onder een dekentje, met mijn laptop op schoot. Dat blogt toch het lekkerst.

Heb je een vaste blogroutine?

Nee niet echt. Ik zou willen dat ik een vast schema had. Dat ik op een vaste dag een bepaald aantal artikelen zou schrijven om voldoende klaar te hebben staan voor de aankomende week bijvoorbeeld. Maar inspiratie kun je niet plannen. Ik doe eigenlijk iedere dag wel iets aan mijn blog. Maar de ene dag schrijf ik meer dan de andere. Ik heb wel een vlogroutine, ik vlog dagelijks sinds ik weekvlogs maak.

Spiegelreflexcamera of telefoon als camera gebruiken?

Ik heb een spiegelreflexcamera. En deze gebruik ik bijvoorbeeld als ik productfoto’s wil maken. Of wanneer we er echt op uit gaan om foto’s van onszelf te maken en van Mirthe, dan gaat deze camera zeker mee. Maar het meeste gebruik ik mijn Canon Powershot G7x: mijn vlogcamera.

Social mediafanaat of liever offline?

Zo nu en dan een dagje offline is erg lekker. Ik heb dat in onze zomervakantie gemerkt. Maar ik moet zeggen dat ik het thuis echt niet kan. Voor mijn werk zit ik hele dagen achter de pc. En als ik thuiskom en Mirthe ligt op bed, dan ben ik meteen wéér online. En als ik tv kijk en de reclame begint, dan gaat mijn hand automatisch richting mijn telefoon. Het is mijn tweede natuur geworden. Ik vind het ook gewoon zó leuk. En ja als je lezers op je blog wilt, dan is een beetje aanwezigheid op social media ook wel belangrijk. Ik doe dat eigenlijk nog te weinig, niet structureel genoeg in ieder geval.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Nou ik heb geen spijt van wat ik geschreven heb, want hoewel sommige dingen heel spannend zijn om te delen, sta ik achter alles wat ik het web op slinger. Maar mijn artikel over het vaccineren heeft zoveel oproer veroorzaakt, dat ik daar toch wel even van geschrokken ben. Maar spijt heb ik niet.

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?

Mijn stuk over het borstvoeding geven met de ziekte van Crohn. Of mijn keuze om ‘jong’ mama te willen worden, mede vanwege mijn ziekte van Crohn.

Een kijkje in de cijfers; Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?

Dat was een (inmiddels gesloten) winactie in samenwerking met Vtech: 600 bezoekers op één dag (22 oktober 2016).

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Dat ik te ongeduldig ben. Ik wil graag in korte tijd resultaat zien van mijn werk en kan soms teleurgesteld zijn als een artikel of video waar ik veel werk in stak, niet oplevert wat ik had gehoopt. Geduld is niet mijn sterkste kant. Maar ik weet dat het tijd kost om een publiek op te bouwen en ik wil ook heel graag doorzetten, want ik houd van mijn blog! Mijn blog is misschien wel mijn grootste geduldproef ooit, haha 😉 Dat is ook weer goed voor me misschien.

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

Ik ben heel slecht in mezelf complimenten geven, maar ik denk dat ik best leuk kan schrijven. En ik ben ondanks dat ik wat ongeduldig ben, wel een doorzetter en behoorlijk trouw. Ik geef het niet snel op. Ik denk dat je echt een doorzetter moet zijn als je een blog wilt onderhouden of zelfs ‘groot wilt brengen’.

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

Af en toe een interview of iemand anders aan het woord laten kan geen kwaad. Maar ik ben niet zo van de structurele gastbloggers. Ik ga een blog volgen omdat ik me kan identificeren met een persoon, of omdat ik iemand heel interessant of leuk vind. Niet om de site, of het platform op zich. Ik lees bij anderen niet vaak gastblogs en merk ook dat ik zelfs hele websites minder interessant ga vinden wanneer gastblogs de overhand krijgen. Ik wil dit dus (voorlopig) nog niet voor mijn eigen blog.

Heb jij typische blogger-kenmerken?

Graag schrijven; Een drang om alle herinneringen te willen vastleggen; Graag online zijn. Ik denk dat dat toch wel kenmerken zijn van een typische blogger.

Hoeveel foto’s moet jij maken tot je de perfecte selfie hebt?

Ik plaats niet zoveel selfies volgens mij. Ik vlog, dus zie mijn eigen hoofd veel in beeld, ik heb ermee leren leven 😉 Maar als ik echt een picture perfect selfie wil plaatsen dan schiet ik er wel een paar voordat het een go is ja.

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Ik hoop dat mijn blog blijft groeien zoals ik dat nu zie gebeuren. Ik droom ervan om mijn blog groot te maken; er heel veel leuke mensen mee te bereiken, te vermaken en te inspireren. Ik blog voor de hobby; voor mijn plezier en omdat ik ervan geniet als ik zie dat mensen reageren op mijn teksten en video’s en ze leuk blijken te vinden dat geeft mij een fijn gevoel. Nog veel meer leuke reacties en berichtjes van lezers. Dat lijkt me leuk! Mijn ultieme wens is om nog meer tijd te kunnen investeren in mijn blog, om groei te kunnen realiseren.

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: