Gekke zoektermen die leiden naar Papaisdeliefste.com?

Vorige week werd ik door Mathiske getagd om de ‘gekke zoektermen’-tag in te vullen. Een vragenlijstje over hoe mensen op je blog terecht komen. Wat tikken ze in op Google om vervolgens bij mij uit te komen? En zitten daar gekke of grappige dingen tussen? (deze tag is origineel bedacht door Lori.

Welke zoektermen staan in je top 3 alle tijden?

 1. Babynestje veilig. Mijn artikel over babynestjes wordt veel gelezen en gevonden via Google.
 2. De tweede is een bijzonder verrassende, maar niet heus: papa is de liefste of papaisdeliefste. Ik voel me wel vereerd. Want blijkbaar zijn er een hoop mensen die dus direct de naam van mijn blog zoeken en zo daadwerkelijk op mijn blog terecht komen.
 3. Rompertjes versieren. Hier schreef ik ooit eens een artikel over, over hoe ik dat zelf aanpakte door rompertjes op te fleuren met textielstiften. Het artikel wordt nog altijd veel bezocht.

Bij welk artikel hoort jouw nummer 1 zoekterm?

Ik gaf de link al bij de nummer 1 zoekterm, maar het hoort dus bij dit artikel over babynestjes. Ik vroeg me zelf af of babynestjes, als je het vergelijkt met al die strenge regels voor een wiegje of ledikantje, wel zo veilig zijn voor baby’s. Misschien is mijn gevoel wel ongegrond hoor. En het lijkt me zelf ook een mega handig item om te hebben als je een baby hebt. Maar ik vroeg me dat gewoon af. En met mij dus nog meer mensen blijkbaar.

Om welke zoektermen moet je vreselijk hard lachen?

 • Papaisdeliefste vreetvlog. Ik moest even twee keer kijken, ik dacht namelijk dat er weekvlog zou staan. Maar er staat echt vreetvlog en dat kan wel kloppen, want ik heb ooit een vlog dit woord in de titel meegegeven, haha. Iemand die het filmpje nog een keer wilde afspelen misschien? Tja, ik film ook gewoon graag wat ik eet 😉
 • En deze vond ik ook wel grappig: Papa in opleiding. Blijkbaar zijn er ook best wel eens mannen op zoek naar wat meer tips of ondersteuning als het gaat om papa-zijn en opvoeden, tenminste zo lijkt het als ze van zichzelf vinden dat ze in opleiding zijn. Ik heb ooit eens een stuk geschreven met de titel: Opleiding tot papa en mama: de praktijklessen. Het gaat over alle nieuwe dingen die je plotseling ineens moet leren in de eerste dagen dat je papa of mama bent geworden.

Naar aanleiding van welke zoektermen heb jij wel eens een artikel aangepast/geschreven?

Eigenlijk is het gezien mijn achtergrond als webredacteur belachelijk dat ik dit niet doe, maar ja, eigenlijk is het wel zo. Ik heb nog niet echt een artikel geschreven (op Papaisdeliefste.com) puur omdat er veel op gezocht wordt. Meer ook omdat ik mijn blog echt als een hobby zie. Ik schrijf graag gewoon lekker over wat ik leuk vind, en niet voor cijfertjes of hoge statistieken. Al zijn die natuurlijk wel altijd welkom en ben ik ook blij als een stuk wél lekker veel bezoekers trekt. Maar dan liever omdat mensen mijn stukjes écht leuk vinden om te lezen, dan dat er toevallig veel op een onderwerp gezocht wordt in Google.

Wat zijn de meest dubieuze zoektermen?

 • H&m fopspeen. Ik wist niet dat ze die hadden bij H&M 🙂
 • Groene banken. Onze bank is zwart. Ik heb wel een tijdje groene kussentjes op de bank gehad, maar nu niet meer. Verder heeft deze zoeker op mijn blog waarschijnlijk niet gevonden wat hij zocht.

Welke zoekterm ben je zelf gaan Googlen om te kijken waar je dan op uit komt?

In mijn buik heb ik je gedragen. Ik heb dit opgezocht omdat ik deze tekst wel vaag kon herinneren, ik zou dit in een van mijn emotionele escapades wel hebben kunnen schrijven namelijk, maar ik wist niet meer in welk stuk. Het komt hieruit: Een wonder uit mijn buik. Een stuk dat ik schreef toen Mirthe net zo lang uit mijn buik was als dat ze erin heeft gezeten. Ik krijg nog de kriebels van dit stukje als ik het teruglees.

Wat zou je willen vragen aan de persoon achter een bepaalde zoekterm?

Ik zou wel willen weten of die persoon die op zoek was naar een fopspeen bij de H&M, die ook gevonden heeft 😉

Welke zoektermen omschrijven het best jouw blog?

 • Mama blog; blog mama; blogger mama. Jup, thats me: Ik ben een mama met een blog.
 • Papaisdeliefste. Ja, dan ken je mijn blog al en was je gericht op zoek.

Welke bijzondere levensvragen (hele zinnen zoektermen) zijn er aan jou gesteld?

 • Gaat borstvoeding traag met tepelhoedje? 

Ik denk dat deze persoon wel iets gehad heeft aan mijn verhaal over het voeden met tepelhoedje. Ik heb namelijk lang met tepelhoedje gevoed, totdat ik erachter kan dat het ook zonder kon. En Mirthe was dan inderdaad veel en veel sneller klaar met drinken. Ik had ineens weer tijd! Ik vind het nog fijn voor mezelf dat ik daarmee gestopt ben zeg, haha.

 • Goed leven ondanks crohn?

Ik heb de ziekte van crohn. En alhoewel ik best al het een en ander heb meegemaakt als het om operaties gaat, mag ik echt niet klagen. Ik heb zeker een goed leven ondanks de ziekte van Crohn. Ik durf dit alleen bijna niet hardop te zeggen, omdat ik dan altijd bang ben dat ik dan de dag erna een terugval zal krijgen. Maar dat is natuurlijk onzin. Dat komt niet doordat je een bepaalde uitspraak doet. Maar ja, het is een ziekte die met ups en downs verloopt en het kan zomaar weer opspelen. Dat hebben we de afgelopen weken met die buikgriep van mij wel gezien, ik dacht dat de crohn terug was. Maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn. Ik hoop dat deze persoon, die misschien net de diagnose heeft gehad en zich zorgen maakt of hij of zij nog wel een goed leven kan hebben ondanks de crohn een beetje gerust is gesteld. Het verloopt uiteraard niet voor iedereen hetzelfde, maar ga niet bij de pakken neer zitten, want dat helpt je niet.

 • Ik mis het borstvoeden

Begrijpelijk dat deze persoon bij mijn blog uitkwam. Want ik miste het borstvoeden ook. En stiekem soms nog wel eens hoor. Het is zo’n prachtige ervaring (als het goed gaat).

 • Is papa worden op je 37 nog ok?

Tja, ik denk niet dat je het antwoord op mijn blog hebt gevonden, wij zijn al jong papa en mama geworden. Maar mocht je dit lezen, lieve papa to be, ik denk dat je lekker moet doen waar je je zelf goed bij voelt en dat je je niet druk moet maken over wat anderen eventueel van je zouden vinden (Haha, zei ík dat? Practice what you preach Simone). Ik vind 37 niet te oud om kinderen te krijgen.

En welke zoektermen slaan volledig de plank mis?

 • Papa is de liefste trui. Het komt natuurlijk door de naam van mijn blog, maar er zijn soms mensen die dus zoeken naar kledingstukken waar ‘mijn papa is de liefste’ op staat bijvoorbeeld, die dan op mijn blog terecht komen. Die vinden hier niet waar ze naar op zoek zijn. Ik heb weleens gedacht om hier iets mee te doen en mijn eigen kinderkledinglijn op te starten, haha. Dus als je hier nog connecties in hebt, dan hoor ik graag van je 😉

Naar aanleiding van het schrijven van dit stuk ben ik benieuwd geworden. Hoe heb jij mijn blog ontdekt? Via een toevallige zoekopdracht in een zoekmachine, via social media? Of nog een andere manier misschien? Ik zou het leuk vinden als jullie het willen laten weten! 🙂

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: