Grappige berichtjes van het kinderdagverbijf

Op het kinderdagverblijf waar Mirthe zit houden ze geen geschreven boekjes bij, maar een digitaal systeem, om een overdracht te creëren voor de ouders. Ik vind dat ontzettend leuk, want zo kan ik op mijn werk gedurende de dag op een soort live blog bijhouden van wat Mirthe allemaal doet daar en hoe het met haar gaat.

Ze houden bij wat ze eet en drinkt en hoe lang ze slaapt en hoe laat. Dat is best handig om te weten, want dan weet je ongeveer hoe de dag is verlopen en of ze moe zal zijn als ze ‘s avonds thuis komt, of dat ze al een tussendoortje heeft gehad en of ze lekker gespeeld heeft. Alles wordt bijgehouden. Zelfs de luiers worden genoteerd.  Maar afgezien van de handige, praktische berichten staan er soms ook hele leuke berichten tussen en die wil ik graag met je delen!
Soms moet ik even hardop lachen vanachter mijn computer als ik bijvoorbeeld een berichtje als deze lees:

Dat is Mirthe ten voeten uit. Zo houdt ze ook onze katten uit elkaar als ze ruzie maken, haha! Of zo stuurt ze de hond van mijn ouders weg als ze genoeg heeft van zijn aandacht.

Of deze, vond ik ook wel grappig. Vooral ook omdat ik Mirthe echt herken in die verhaaltjes, dat nephoestje:

En ik voel me trots wanneer ik lees:

Of papa voelt de behoefte om eens te gaan kijken wie die grote vriend dan wel niet is!

Zie je, die berichtjes van het KDV zijn echt leuk om te lezen, zo gedurende je werkdag 🙂

Hebben jullie ook een digitaal systeem of een boekje met zulke leuke verhaaltjes van het kinderdagverblijf?

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Helaas hebben ze zo’n systeem niet op ons KDV. Ook geen boekjes worden er geschreven. Ze houden op een groot vel bij wie die dag wanneer heeft geslapen en wat gegeten en gedronken. Dat krijg je te horen wanneer je je kind komt ophalen. We moesten toen ze voor het eerst ging naar het KDV een plakboek meegeven waarin alles wordt geplakt wat ze maken. Ik vind dat erg jammer, want je ziet het plakboek nooit.
    Ik zou dan ook graag zo’n systeem hebben als bij Mirthe op het KDV.

  • Hier hadden we een boekje maar die houden ze eigenlijk alleen maar het eerste jaar bij wat ik wel zonde vind.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: