Groot nieuws | Wij gaan verhuizen!

Yes, het is zover: Ons huis is verkocht (binnen een week nadat het op funda stond) en we hebben een nieuw huis gekocht! Een aantal weken hebben we al in spanning gezeten voordat alles zeker was (en het bordje ‘onder voorbehoud’ ervan af mocht) maar nu durf ik het wel te delen: Wij gaan verhuizen!

Waarom verhuizen?

Op dit moment wonen wij in een drive in woning. Echt een heel leuk en ‘niet standaard’ huis waar we bijna vijf jaar lang met veel plezier in hebben gewoond. Op de begane grond is de garage en de tuinkamer, met een leuk achtertuintje erachter. En boven is de woonkamer en de keuken. Als je nog een trap oploopt kom je op de bovenste verdieping met de twee slaapkamers en een badkamer. Een prima starterswoning dus. Maar wij groeien er nu gewoon een beetje uit. We kijken uit naar een huis met de woonkamer op de begane grond en een extra slaapkamer voor eventuele gezinsuitbreiding (mocht dat ons gegeven zijn).

Het huis waar we naartoe gaan heeft het allemaal. Het is een twee-onder-een kap woning met drie slaapkamers en nog een extra slaapkamer op zolder én een grote tuin. Heerlijk! Ik kijk er zo naar uit om erheen te gaan. Het is overigens in hetzelfde dorp als waar we nu wonen. En nog dichter bij mijn ouders dan dat we al zaten. Dat vind ik persoonlijk ook erg fijn. Straks als Mirthe ouder is, kan ze gewoon lekker zelf naar opa en oma lopen.

Wanneer gaat het gebeuren?

We verhuizen midden in de zomer. 24 juli krijgen we de sleutel van het nieuwe huis en precies één week later leveren we de sleutels van het oude huis in. Het is dus wel prettig dat er in de nieuwe woning weinig geklust hoeft te worden. We gaan, in eerste instantie, alleen de muren even een fris laagje verf geven en de vloer in de woonkamer vervangen. Als de vloer ligt, verhuizen we de meubels en dan kunnen we er slapen.

Foto’s

Een adres of foto van de buitenkant wil ik om privacy redenen niet delen. Tegen de tijd dat we er aan het klussen en verhuizen gaan, maak ik daar een video over en dan kunnen jullie de binnenkant en de tuin bewonderen 😉

De komende tijd neem ik jullie op mijn blog en dus ook in video, mee in onze verhuizing. Hoe zit het met het interieur? Wat blijft en wat willen we nieuw? Hoe gaat dat, verhuizen met een peuter: hoe leg je haar uit dat dít haar nieuwe kamertje wordt? Enzovoorts enzovoorts. Het lijkt me erg leuk om daarover te bloggen en video’s te maken. Mocht je nog vragen hebben omtrent het verhuizen, dan hoor ik dat dus graag!

Ik kijk zo uit naar de augustusmaand, wanneer we lekker in onze nieuwe tuin kunnen zitten!

Ik ben benieuwd: in wat voor type huis woon jij?

Simone

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Wat leuk! Geniet van deze tijd en van het verhuizen, klussen en opnieuw inrichten 😀 Wij wonen zelf in een arbeiderswoning 🙂

 • Wat een fijn vooruitzicht! Heerlijk als je richting een nieuw droomhuis kan! Wij zitten sinds een jaar in een groot hoekhuis met veel licht, een fijne tuin, en meer slaapkamers dan we nu kunnen vullen!

 • Hoi Simone,
  Wat geweldig dat het gelukt is! Van harte gefeliciteerd met de verkoop en koop van de woning. En wat fijn dat er niet veel in het nieuwe huis hoeft te gebeuren, dat scheelt een hoop stress. Een grotere tuin, heerlijk…voor jullie om van te genieten en voor Mirthe te spelen.
  Wij wonen in een vrijstaand huis, met een flinke tuin, net buiten een dorp. Heerlijk rustig en veel ruimte voor onze dochter.
  Groetjes,
  Saskia

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: