Had ik maar een tijdmachine

Wat zou het soms toch fijn zijn om een tijdmachine te hebben. Dat je na een nacht waarin je kind(eren) veel wakker werden, gewoon aan je wekker kunt draaien en zo toch je benodigde uurtjes kan slapen. En dat je als nieuwbakken moeder soms gewoon even drie uurtjes bijbestelt voor overdag om de was te kunnen doen of stof te zuigen, of juist om eens een keer iets voor jezelf te doen. Of dat je andersom denkt en de tijd even doorspoelt tot de avond en je weer lekker naar bed kan.

Dat zou toch handig zijn dames, een tijdmachine. Want tijd is een schaars goed. Iedereen heeft altijd tijd te weinig. Maar zeker als je net moeder bent, heb je het gevoel dat je tijd te kort komt. In de eerste weken ben je de hele dag met de baby bezig. Als hij/zij wakker is voed, verschoon of vermaak je hem. En wanneer je kindje slaapt ga jij ook even lekker liggen ga jij schoonmaken/ speentjes uitkomen/ luieremmers legen/ kleertjes wassen en opvouwen/ de kat een keer vasthouden omdat hij niet aan bod komt als de baby wakker is/ snel een boterham wegwerken.

image

Kortom je zit nooit stil. Die serie op netflix die je was begonnen te kijken tijdens je verlof, is inmiddels vier seizoenen rijker en je hebt alles gemist. Als je twee keer per week de kans krijgt om te douchen ben je blij. En dan sta je eenmaal onder de warme waterstraal, denk je even te kunnen ontspannen, hoor je de hele tijd je baby huilen. In je hoofd weliswaar, want als je de kraan uitzet is het op mysterische wijze altijd direct stil. Ja ik dacht dat ik gek werd, maar op de blog van Tamara las ik dat ik niet de enige ben die dit fenomeen ondervindt.

Ik begrijp dat mensen soms zullen denken: als je zoveel tijd te kort komt, waarom heb je dan geen tijd om te douchen, maar wel om te bloggen? Nou ik heb het antwoord hoor. Bloggen kan tijdens het voeden van je kindje, op de good old smartphone. En voor de wijsneuzen onder ons: douchen en je kind voeden kan vast ook tegelijkertijd, maar dat is iets ingewikkelder.

Tags

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: