Heb jij ook ‘flesjes’? | Peuterpraat

Mirthe is bijna vier en klets ons de oren van het hoofd. En soms heb je van die momenten dat je denkt: wat zegt ze nu weer? Of nee, hoor ik dat nou goed? In dit artikel heb ik de leukste, grappigste, schattigste dingen van de afgelopen tijd verzameld.

 1. “Mama jij hebt flesjes. Ik heb niet flesjes. Later als ik groot ben, dan heb ik ook flesjes. Tante Daphne heeft ook flesjes.” Drie keer raden wat Mirthe bedoelt met flesjes. Als ik zeg dat Ruben eruit kan drinken, snap je hem dan? Ik leg Mirthe trouwens nu uit dat het gewoon borsten zijn. Dat woord mag ze best leren. Er is niks geks aan. Grappig wel hoe Mirthe de associatie legt met flesjes. Baby’s drinken uit flesjes. En ja, ik heb die dus blijkbaar ingebouwd zitten.
 2. Op vakantie is voor Mirthe gelijk aan naar het strand. Als iemand op vakantie gaat naar Center Parcs in Limburg, dan is diegene ‘naar het strand’.
 3. Mirthe wat zullen we eten vanavond? “Pizza!”. Nee schat dat hebben we niet. “Frietjes en frikandel”. Nee joh, dat hebben we ook niet; mama gaat lekker preischotel maken. “Nee mama, dat hebben we niet”.
 4. Als we een boek lezen van een beer die van papier vliegtuigjes vouwt: “Die gaan naar opa’s werk”. (Opa vliegt veel voor zijn werk).
 5. “Mama ik heb een babypaardje in mijn buik”. Ja schat, natuurlijk. “Hij is blauw en hij kan vliegen”.
 6. Papa slaapt. Mirthe fluistert in mijn oor “Mama, Ruben wil bij papa blijven, zullen wij naar de hondjeswinkel gaan?”
 7. Ruben is jarig, hij wordt één. “Ruben jij bent één. Ik ben drie. Kijk zo (houdt drie vingers in de lucht). Wil jij ook drie?”

Wat voor leuke dingen zei jou kindje onlangs?

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Leuk hè, dat geklets <3
  Al wat ouder, maar mijn peuter vond de 'haarsnorren' van ons konijn grappig.

  We waren trouwens laatst op Texel en hebben daarna jullie vlogs over Texel nog bekenen. Peuter vond het geweldig om allemaal herkenbare plekken te zien 🙂

 • Geweldig dat geklets, maar af en toe ben ik op zoek naar de ‘uit’-knop.
  Mijn dochter (3) is overtuigd dat ze kinderen heeft, die gaan ook overal mee naar toe, krijgen af en toe een handje van d’r en eten en drinken.
  Ik vroeg haar: ‘Hoeveel kindjes heb je nu?’, het antwoord was 10, oh nee, 12, ik heb er net nog 2 bij gekregen.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: