Het favoriete speelgoed van het moment | 12 maanden

Welk speelgoed vindt een kind van 12 maanden leuk? Vandaag geef ik antwoord op die vraag. Ik vertel jullie waar Mirthe op dit moment gek op is. En misschien zijn dit daarom zeker ook wel goede ideeën voor cadeaus voor de eerste verjaardag!

Pratende-Pip

De grote favoriet van het moment is toch wel de pratende Pip. Dit leuke knuffeldier leert je kindje tellen en kleuren en vormen kennen. En hij zingt een heel lief, rustgevend, soort van slaapliedje. Mirthe is dol op Pip en knuffelt hem volop. Hij krijgt kusjes en hij wordt gevoerd als hij honger heeft (of als Mirthe een lepeltje heeft gevonden op de grond).

Zoef-zoef-dieren-hondenhok

De Zoef Zoef Dieren spullen van Vtech blijven bij Mirthe in trek. We begonnen met Patty de Panda en het boomhuis. Maar nu Mirthe jarig is geweest is de collectie flink uitgebreid. Ze heeft nu ook Nellie het Nijlpaard, Hero de hond en zijn hondenhok, Vinnie het varken en een haan wiens naam ik even kwijt ben. En misschien vergeet ik er nog wel een paar. Ze heeft overigens ook nog een tweetal Zoef Zoef auto’s. En dat werkt allemaal samen dat spul. Super leuk. Je moet wel tegen het geluid kunnen, maar persoonlijk vind ik dat geen probleem.

Speelgoed-1-jaar

De Nesting Blocks. Dit zijn kartonnen dozen die allemaal in elkaar passen en je kunt er een hele hoge toren mee bouwen. Mirthe is niet zo van het omgooien. Ze haalt torens liever blokje voor blokje weer uit elkaar 😉

Rups

Deze duizendpoot-knuffel kreeg Mirthe ook voor haar verjaardag. Een schot in de roos. Want hij heeft natuurlijk heel veel felle kleuren en hij is heel erg lekker zacht en ook nog eens behoorlijk groot. Mirthe vindt hem superleuk, en naast Pip krijgt ook dit pluche diertje veel knuffels van haar.

Loopwagen

De loopwagen. Ook van Vtech. Dat merk is goed vertegenwoordigd hier in huis, haha (geen gesponsorde post!). Lopen achter het wagentje kan ze nog niet zelfstandig, maar vindt ze wel al erg leuk, dus wij lopen geregeld gebukt achter haar aan. En bellen met de telefoon die erop zit! Oh en de koe die erop zit, is ook een favoriet onderdeel.

Kinderliedjes-Moniek-Smit

Dit is een puzzelboekje van Monique Smit. Nou doet Mirthe nog niet zoveel met de puzzels in dit boek, maar ze kijkt wel regelmatig naar de DVD die erbij hoort. Ik had dit bij iemand anders gezien en heb het gekocht voor Mirthe. En, écht waar, dit zijn zulke leuke kinderliedjes! Hieronder een voorbeeldje van een van de liedjes die ik op YouTube vond:

Dansen en meezingen gegarandeerd!

Dierenboekje-hema

Dan dit kartonnen dierenboekje van de HEMA. Ik kreeg dit met de First Birthday Swap. Mirthe leest graag boekjes en gaat vaak zelfstandig zitten bladeren. Dit boekje brengt ze steeds naar mij toe en dan moet ik de dieren op gaan noemen en geluiden maken. Mirthe kan poesje zeggen, of iets wat erop lijkt. En zodra we de poes in dit boekje tegen zijn gekomen, zegt ze dus steeds poesje. Ook als ze het konijn ziet.

Action-Piano

Dit kocht ik onlangs bij de Action. Het is een piano’tje. Het leuke aan deze vind ik dat er best veel toetsen opzitten. In ieder geval op zijn minst een hele octaaf. Je zou er dus in principe een liedje op kunnen spelen. Jammer vind ik dat Mirthe de hele tijd ergens een knop vindt dat een heel kort liedje 10 minuten lang op repeat afspeelt, haha. Dat is heel irritant, maar verder echt een leuk ding. Mirthe is er heel zoet mee.

Heb je nog tips voor me, wat speelgoed betreft? Wat moeten we echt hebben?

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

Deze tekst bevat affiliate links

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: