Het favoriete speelgoed van het moment | 16 maanden

Het favoriete speelgoed van een dreumes van 16 maanden. Wat is dat nou? Wat vindt Mirthe nou echt leuk om te doen op dit moment en wat is haar leukste speelgoed?

ikea-tent-en-tunnel

De tent

We hebben hem net een paar dagen in huis, maar hij is nu al niet meer weg te denken en zorgt voor een hoop hilariteit. De ikea tent. Op instagram zie je plaatjes van die leuke mooie tipi’s en dat vind ik prachtig. Maar ze zijn ook heel erg duur en bovendien staat je hele woonkamer of slaapkamer meteen vol. Bij ons thuis wel in ieder geval. Het voordeel van de meest simpele tent die ikea verkoopt, de groene, is dat hij heel gemakkelijk inklapbaar is waardoor hij plat is en gemakkelijk achter of misschien zelfs ook wel onder de bank past. Of onder je bed; bedenk het zelf maar. Hoe dan ook, hij is gemakkelijk weer op te ruimen. Én omdat je hem niet iedere dag voor de dag haalt, blijft het nog leuk ook. Oh en we kochten uiteraard ook meteen de tunnel erbij. Over kamervulling gesproken 😉 Maar gelukkig, Ikea zou Ikea niet zijn als ook deze niet gemakkelijk klein op te vouwen was.

gehaakte-knuffels-van-oma2

Gehaakte knuffeltjes van oma

Mijn oma haakt zulke mooie leuke knuffels. Mirthe heeft er al een hoop gehad en oma heeft thuis ook een mand vol. En nog een beetje want ze passen niet allemaal in de mand. Als Mirthe bij oma komt gaat ze ze allemaal halen uit oma’s kamertje. Ze neemt eerst de hele mand mee naar de woonkamer en gaat vervolgens de rest van de knuffeltjes stuk voor stuk naar de woonkamer brengen. Echt zo leuk om te zien. Vervolgens gaat ze tussen de knuffels zitten spelen en benoemen welke dieren ze herkent.

Zo-Voelt-Het-Op-De-Boerderij

Boekjes

Mirthe is gek op boekjes lezen. Ze doet niet liever dan boekjes pakken en dan in haar wipstoeltje gaan liggen. Of ze kruipt ermee op de bank en gaat zichzelf zitten ‘voorlezen’. Maar het liefst wil ze bij papa of mama op schoot en dan lezen wij voor natuurlijk. Prentenboeken en aanwijsboekjes zijn favoriet. Dan kan ze alles aanwijzen en benoemen wat ze kent. En dat vind ze heel interessant. Vooral boekjes met dieren vallen in de smaak.

vtech-diertjes

Pratende diertjes

Alles wat met dieren te maken heeft, vindt Mirthe nu heel erg leuk. Knuffels, boekjes met dieren, maar ook de pratende Zoef Zoef Dieren van Vtech vindt ze helemaal te gek. Ik schreef al eerder over het boomhuis van Patty de Panda, dat ze die zo leuk vond. Maar hij wordt nog steeds veel gebruikt hier in huis, dus hij hoort nog steeds in dit lijstje thuis. De kat is ons nieuwste ‘huisdiertje’ (dankjewel Vtech, voor dit leuke cadeautje).

blokken

Blokken

Blokken: De doos omgooien, alle blokken over de vloer. Dat vindt Mirthe heerlijk. Proberen te stapelen. Soms nog moeilijk, want op een driehoekig blokje blijven de rechthoekige blokken niet zo goed liggen. Maar samen bouwen we de hoogste torens. En soms vallen ze om 😉

duplo-ijsjes

Duplo

Niet alleen de gewone blokken, waarmee je mooie torens kunt bouwen (en weer omgooien), maar ook de duplo is op dit moment een hit. We hebben duplo met dieren, die vindt Mirthe nu heel leuk omdat ze kan benoemen wat het is en omdat ze ze op de blokjes kan zetten. En we hebben ook een hele leuke set Duplo-ijsjes, waarmee je dus, je verwacht het niet: ijsjes kunt bouwen. Het bouwen is nog moeilijk, dus spelen wij gezellig mee. Maar de euforie die ontstaat als het ijsje af is: IJS! is al hartstikke leuk. Ze gaat er ook echt aan likken, haha.

Welk speelgoed is op dit moment nu echt een goede tip voor Mirthe’s leeftijd, wat jullie betreft?

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Emily is nu helemaal fan van haar houten espresso apparaat en mixer. En sambaballen. Maar ook de schommel buiten. Haha zoefzoef dieren zijn ook erg leuk, zolang ze niet allemaal tegelijk aan staan en de tent staat ook echt nog op ons lijstje!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: