Het ritme van een baby van zes maanden

Uiteraard is het ritme voor iedere baby anders. Maar ik merk aan mezelf dat ik het toch behoorlijk interessant vind om van andere baby’s, van dezelfde leeftijd, het ritme te vergelijken. Dus wellicht hebben jullie er ook iets aan als ik dat van Mirthe deel.

Oké, first of all. Een baby is geen apparaat. Niet iedere dag is dus hetzelfde. Is ze helemaal fit en gezellig dan is ze wat meer wakker. En is ze snotverkouden, dan is er wat meer behoefte aan slaap overdag. Maar over het algemeen is er wel een soort patroon te herkennen. En dat vinden we fijn. Want wij mensen doen het goed op een vast ritme.

Laat ik ‘s ochtends beginnen. Meestal worden we om een uur of 7.00 wakker van Mirthe die wat geluidjes begint te maken. Niet veel later haalt één van ons haar uit bed. We verschonen haar en we kleden haar aan. Daarna mag ze bij ons in het grote bed en voed ik haar. Is het tijd voor een badje? Dan blijft de slaapzak nu nog even aan tot na het voeden en dan badderen we en kleden we Mirthe daarna pas aan.

Mirthe1Na de voeding is het speeltijd. Tot een uur of 9.30 meestal en dan wordt het kleine meisje moe en gaat ze weer naar bed. Meestal slaapt ze tot een uur of 10.30/11.00. Hoe lang de slaapjes overdag zijn, verschilt per dag een beetje. Na het ‘ochtendslaapje’ is het tijd voor fruit.

Om 12.00 is het tijd voor borstvoeding nummer twee. Waarna we een boterhammetje eten. (De afgelopen dagen at Mirthe voor het eerst een paar kleine hapjes om te proberen, maar vandaag ging er bijna een halve boterham in! Dus dat gaat goed.) Dan is het weer speeltijd. Even op het kleed of in de box. Of samen een boekje lezen bijvoorbeeld. Om 13.30 is het weer tijd voor een slaapje. Meestal zo’n anderhalf uur lang.

Om 16.00 krijgt ze de volgende melkvoeding. En om 17.30 is het tijd voor een avondmaaltijd. Eerder koos ik vaak voor verse groenten om zelf klaar te maken. Maar sinds de pasta/rijst/aardappels en vlees/vis erbij zijn gekomen, grijp ik sneller naar de potjes nu. Ging dat bij jullie ook zo? Of ben ik nu lui?

Na het eten is Mirthe weer behoorlijk moe en gaat ze nog even naar bed voor een hazenslaapje. Daarna spelen we nog even en krijgt ze haar laatste borstvoeding, rond 19.30/20.00 waarna we haar naar bed brengen voor de nacht. En (meestal) slaapt ze ‘s nachts lekker door.

Is dit een herkenbaar ritme voor jullie?

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: