Het wordt een jongen! Wat nu?

Wow wat hebben we een mooi ‘gender reveal‘ feestje gehad. Ik had van te voren niet kunnen bedenken dat ik het zo leuk zou vinden. Iedereen leefde helemaal mee en vond het zó spannend welke kleur er in de taart zou zitten. Volgens mij was ik zelf een van de weinigen die er niet zenuwachtig voor was. Maar nu ik de kleur aan de binnenkant van de taart heb bekeken, nú wordt het pas spannend! Want het is een jongen!

De gender reveal

We zijn natuurlijk al gezegend met een dochter, dus de verrassing was des te groter toen de taart ineens een blauw kleurtje had van binnen. We krijgen een zoon! We werden even afgeleid door de kleur van de marsepein aan de buitenkant van de taart. Ik was in de roze helft (er was een roze en een blauwe helft) begonnen met snijden. Dus het eerste dat we van binnen leken te zien toen ik sneed, was roze. Maar toen ik het mes uit de taart trok, was deze toch wel heel erg blauw. Toen was het eerste gejuich al te horen haha. Maar iedereen ging pas echt los toen het stuk taart opgetild werd. Zo leuk. Ik was oprecht net zo dolgelukkig geweest met een meisje. Maar we waren gewoon wel heel erg verrast dat het nu een jongen wordt.

Een jongen

Een jongen. Dat is wel even wat anders dan roze pakjes, rokjes, jurkjes en haarbandjes. Dat wordt weer een compleet nieuwe uitzet aan kleertjes kopen. Er zijn niet veel kleertjes van Mirthe die onze volgende spruit aan zal kunnen. Wellicht een paar new born pakjes van het begin en in ieder geval het warme berenpakje dat ik ooit voor Mirthe (een zomerbaby) kocht, dat ze nooit heeft aan gekund. En nu gaan we in de winkel dus niet kijken bij de meisjesafdeling, maar bij de jongenskleren. Wat een wereld van verschil.

Spannend!

Ik vind het wel heel spannend hoor. Ik kom zelf uit een nest van drie meiden. Ik heb twee jongere zusjes namelijk. En ik heb nu Mirthe natuurlijk. Dus ik ben meisjes wat meer gewend; dat is al vertrouwd. En nu komt er dus zo’n klein schattig binkie bij. Weer een hele nieuwe wereld die voor me open gaat. Ik ben zó benieuwd!

Lieve jongensmama’s, willen jullie hieronder in de reacties alvast even jullie beste tips met mij delen? Waar moet ik aan denken? Wat mag ik niet vergeten? Waar vind je de leukste jongenskleertjes/ items voor de babykamer? En ga zo nog maar even door. Als je tips voor me hebt die ik niet mag missen, hoor ik ze heel erg graag!

Simone

9 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Wauw, wat leuk! Lijkt me inderdaad ook wel ‘eng’ maar straks weet je niet beter. Wij moeten nog 2,5 week wachten, zo benieuwd! Trouwens, nu mag je wel ongegeneerd shoppen

 • De allerbeste tips is….. Als je luier uit doet altijd meteen doekje erop als je niet onder geplast wol worden. Sorry voor vieze berichtje maar helaas waarheid.. Hahaha. Oh en jongens zijn wat wilder maar gelukkig valt dat de eerste maanden wel mee! 😉

 • Lieve Simone, wat mooi een jongen, gefeliciteerd!
  Ik voel precies wat je bedoelt met “geen jongens gewend”. Ik kom ook uit een meiden gezin en mijn gevoel zei dat we een meisje zouden krijgen, en dus moest ik schakelen en wennen dat we Fedde zouden krijgen! Beide was natuurlijk goed. Het geeft mij heel erg geholpen even flink te gaan shoppen in jongenskleren! 🙂 Ik vind het geweldig om een jongensmoeder te zijn. Lekker stoer, actief en lef zie ik bij Fedde. En het spelen met auto’s kan ook heel leuk zijn! 😉 Leuke jongenskleding vind ik bij de Hema, H&M, C&A en Zeeman. En ja, er zijn natuurlijk ook zat duurdere merken die heel mooie kleertjes hebben! 😉 Misschien is het leuk om eens naar een bouwmarkt te gaan en daar op de verfafdeling te kijken. Je zult blij verrast worden van andere gave kleurtjes dan roze! Veel plezier in dit mooie nieuwe avontuur! xx Jerney

 • Alleerst nog gefeliciteerd!
  Jongenskleding vind ik ook bij de h&m, Hema en de zeeman. Al vind ik de laatstgenoemde soms echt wel van mindere kwaliteit. Nextdirect is ook een leuke winkel (Engels). Spijkerbroekjes zijn hier niet te duur en we vinden we ze mooi. Heb er nog nooit echte babykleding gekocht, ontdekte deze winkel pas later. (Mijn jongens zijn 2 en 4)
  Af en toe ook c&a (zit niet altijd iets tussen naar mijn smaak ).
  Qua kamer zou ik gaan zoeken op Pinterest. Weet niet wat je smaak is. Misschien vind je een oud schoolstoeltje leuk? Zelf heb ik deze gekocht op marktplaats.
  Ben stiekem nu al benieuwd naar jullie naam haha. Mirthe vind ik ook een leuke naam

 • Ik herken het gevoel. Ik ben nu 14 weken zwanger en Ik weet het geslacht nog niet. Maar wat als het een meisje is. Dan moet ik opeens aan rokjes, leggings en poppen denken. Voor ruben heb ik in begin broekjes van het merk name it gekocht. Het lijkt op spijkerbroek maar is een soepele stof. Voor de rest slaag ik meestal bij h&m c&a en Hema.
  Succes met het shoppen.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: