Hij eet! | Update: Ruben 6 maanden

Ruben is zes maanden oud. Wauw… kun je het je voorstellen? Hij is gewoon alweer een half jaar oud. Een half jaar lang twee kindjes. Een half jaar lang een zoon. Een half jaar lang al weer een baby’tje in huis. Of nou ja… ‘tje? Zeg maar gerust baby. Want zo klein is hij al niet meer. Man, wat gaat het leven snel. Voor je het weet gaat ‘ie naar school. Oké grapje, nu loop ik wel heel hard van stapel. Hoe dan ook: tijd voor een nieuwe update!

Groei

Enkele kledingstukken in maat 68 passen nog’, schreef ik een paar weken terug. Nou, nu dus niet meer hoor. Maat 74 it is. De ‘Zes-maanden-afspraak’ op het consultatiebureau heb ik met Ruben pas als hij bijna zeven maanden is. Dus nieuwe cijfertjes over lengte en gewicht zie je dan. Wat me opvalt trouwens is dat zijn haar hard groeit momenteel.

Ontwikkeling

Als ik zo vergelijk met wat ik in de vijf-maanden-update al over Ruben zijn ontwikkeling schreef. Dan is er niet extreem veel veranderd nu nog (behalve met eten, maar daar kom ik zo op). Zou het komen omdat ik de laatste update ongeveer twee weken geleden heb geschreven? Haha oeps. Ik dacht, ik doe het nu op tijd, dan loop ik weer bij. Maar ja, er is niet heel veel nieuws op ontwikkelingsgebied. Hij vindt het nog steeds helemaal te gek om rechtop te zitten. Dat kan hij nog niet zelf, maar als we hem vasthouden natuurlijk wel. Hij wil dan ook graag alles waar hij bij kan vastpakken. En als er niks anders in de buurt is dan mama’s onderlip, dan heb ik het dus zwaar te verduren. Verder wil Ruben heel graag lekker op de grond spelen. Als Mirthe met hem wil ‘spelen’ is hij helemaal gelukkig. Vandaag was Mirthe met de duplo-trein aan het spelen. Ze was een treinbaan aan het bouwen. En Ruben trok de rails dan weer los om vervolgens lekker op een stuk rails te gaan liggen sabbelen. Ja, ik geniet daar dus van.

Eerste hapjes eten

Hij eet! Eindelijk. Haha. Sommige mama’s beginnen pas bij 6 maanden met bijvoeding. Ik begon al met wat kleine hapjes vanaf 4 maanden. Dat deed ik bij Mirthe ook, en die at gelijk als een bootwerker. Dus ik dacht, dat zal mijn zoon ook wel doen. Maar ieder kind is anders, dat blijkt maar weer. Met zes maanden precies kreeg ik er nog steeds geen hap in, totdat mijn moeder zei: waarom probeer je niet een keer een potje olvarit? Die zijn nog fijner gepureerd, super zacht en homogeen. Misschien kan hij dat makkelijker verwerken. En warempel, dat bleek de truc. Hoe is het mogelijk. Hij houdt nu al niet van mijn kookkunsten. Dat wordt nog wat met die jongen. Nee, maar alle gekheid op een stokje. Met olvarit potjes is volgens mij A. helemaal niks mis; B. zijn eigenlijk best makkelijk; en C. later als hij met wat meer structuur gaat eten, dan zullen vast gewoon door ons gemaakte hapjes ook wel geaccepteerd worden. Dus voor nu doen we het even lekker zo. Hij geniet er met volle teugen van. Hij wappert nu enthousiast met zijn armpjes en beentjes als hij eten krijgt en roept als ik niet snel genoeg de volgende hap aanbiedt. Hij eet nu een kwart potje tot een half potje per keer en hij krijgt één keer fruit en één keer groente op een dag. Eén smaak per keer die smaak zo’n 6 dagen achter elkaar, zodat hij goed aan de smaken kan wennen.

Slapen

Zoals ik in de vorige update al schreef slaap Ruben nu op zijn eigen kamer. Hij slaapt daar goed. Zo lang we een goed ritme aanhouden, lukt het hem wel om zelf in slaap te vallen. Soms staan we hem nog wat te wiegen voor hij de slaap kan vatten. Hij doet twee slaapjes overdag en gaat rond 19.30 naar bed voor de nacht. Vaak komt hij dan wel ‘s nachts nog voor een voeding (zo’n 9 van de 10 nachten) en als ik pech heb zelfs twee keer. Maar na een voeding slaapt hij goed door. De dag begint voor hem zo rond 07.00 ‘s ochtends.

Gedoopt

Ruben is gedoopt deze maand. Onze dochter is ook gedoopt. Wij zijn zelf als kind gedoopt en hoewel wij zelf niet wekelijks in de kerk te vinden zijn, vinden we het een mooie gedachte dit door te zetten en de kinderen zo iets te leren over geloof.

Tot de volgende update! Ik ben benieuwd naar zijn lengte en gewicht, straks in september. Deze deel ik in de 7 maanden update.

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Oh heel herkenbaar! Bij Daan duurde het ook even voordat hij mama’s zelf bereidde voer op at! Lang leven de potjes! Goed bezig Ruben!!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: