Hoe ben ik als blogger? – Tag

Door Wilma van Wilmaaa.nl en Angela van Mamametpassie.nl werd ik getagd om dit vragenlijstje in te vullen. Ik houd wel van vragenlijstjes en deze gaat over mij als blogger. Ik vind dit ook een leuke tag om bij anderen te lezen dus bij dezen vul ook ik hem in! Het zijn twaalf vragen. Daar gaan we:

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaag?

De meeste inspiratie krijg ik door mijn dochtertje, door wat ik meemaak in het dagelijks leven en door het vele lezen bij andere bloggers.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Haha wat een grappige vraag. Ik eet of drink eigenlijk niet steeds hetzelfde bij het bloggen. Maar vaak blog ik ‘s avonds en ‘s avonds lust ik meestal wel een glaasje cola.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Begin dit jaar schreef ik: Mijn blog in 2015. Een terugblik naar wat de meest succesvolle artikelen (meestgelezen) waren van 2015. Dus ik begin met het kijken naar de cijfers. Welke artikelen zijn het meest gelezen en dus door lezers het leukst gevonden.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Schrijven. Ik heb al veel geschreven voor mijn werk, maar kilometers maken is belangrijk als het om schrijven gaat. Je moet het blijven doen om het in de vingers te houden.

En plannen. Een blogplanning bijhouden in Wordpress is echt een aanrader. Ik doe dit met de Edit Flow plugin. Dan heb je overzicht in welk artikel je wanneer wilt plannen en voor wanneer je nog iets moet schrijven.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Als mijn dochter op bed ligt. ‘s Avonds dus, dan heb ik tijd voor mezelf en dan kan ik me volledig op het bloggen storten. En ik doe niets liever op het moment.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Meer lezers ontvangen op mijn blog lijkt me erg leuk. Ik hoef niet mijn geld te verdienen met bloggen (hoewel een aardigheidje hier en daar natuurlijk altijd leuk is). Maar het gevoel krijgen dat anderen leuk vinden wat je schrijft en met plezier je blog lezen, dat is echt heel leuk. Dat ik ergens op een verjaardag sta en dat iemand dan zegt: goh wat een leuk stuk had jij geschreven zeg. Ja, dat is super leuk om te horen. En groeiende cijfers dragen daaraan bij, het is toch een teken dat je iets goed doet.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Soms wel. Als ik een heel persoonlijk stuk deel, bijvoorbeeld over mijn ziekte van Crohn. Ik vind het soms nog best lastig om daar open over te schrijven en ik vind het dan ook spannend wat de reacties zijn. Vooral Bewust jong mama (met crohn) bijvoorbeeld vond ik best ‘eng’.

Heb jij veel contact met collega-bloggers?

Op social media en ik zit in een Whatsapp-groepje met een stel andere mama-bloggers met wie we een ‘First Birthday Swap’ hebben georganiseerd. Deze kunnen jullie eind juni op onze blogs verwachten! Ik heb mijn pakket met cadeautjes al (zo goed als) klaar staan voor verzending!

Wat voor muziek of video kijk of luister je graag tijdens het bloggen?

Soms heb ik de tv aan op de achtergrond. Maar ik zet geen muziek aan om te kunnen bloggen. Het liefst heb ik het lekker rustig om me heen.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Op zondagavond doe ik vaak wel veel, maar ook op woensdag mijn vrije dag probeer ik vaak wat vooruit te werken aan mijn blog.

Op welk artikel van je blog ben je het meest trots?

Het artikel wat ik het meest spannend vond, Bewust jong mama (met crohn) dus, daar ben ik ook wel heel trots op. Juist omdat het zoveel positieve reacties uitlokte (ook onder bekenden). Ook mijn borstvoedingsverhaal is zo’n stuk.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Als je van schrijven houdt, beter wilt leren schrijven of als je overloopt van de inspiratie over een bepaald onderwerp bijvoorbeeld. Het bloggen is een leuke uitlaatklep, een hobby en het brengt leuke contacten met andere bloggers en lezers met zich mee. Niet denken: ‘ik weet niet waar ik over moet schrijven’. Gewoon iedere dag schrijven en je blog continu in je hoofd houden, dan blijft de inspiratie vanzelf komen. Komt het niet? Ga dan naar buiten en doe iets leuks, dan heb je meteen weer iets om over te schrijven! Bloggen is leuk, ik kan het iedereen aanraden 😉

Wie zou jij ook willen vragen deze tag in te vullen?

Ik laat deze vraag even open, want volgens mij zijn heel veel bloggers al getagd. Vind jij deze tag leuk, schroom niet, neem hem over! Noem wel even Patricia, want deze tag is oorspronkelijk door haar bedacht.

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: