Hoe bescherm je kinderen tegen muggen en andere insecten?

Het zomerseizoen breekt bijna aan en vliegjes vliegen weer volop rond. Ook het muggenseizoen komt er weer aan. En kindjes met muggenbulten, dat vind ik zo zielig… Als je gevoelig bent voor muggenbulten dan word je nou eenmaal vaak geprikt. In dit artikel bespreek ik wat je zelf kunt doen om je kind hier tegen te beschermen.

Tips tegen tegen muggen en insecten

Hang een klamboe op

Een klamboe boven het bedje hangen. Wij hebben dat momenteel niet gedaan. Ik was het wel van plan geweest toen Mirthe pas geboren was. Ik had hem zelfs al aangeschaft, maar de klamboe piekstok en de klamboe dit ik (online) kocht die pasten niet bij elkaar. De stok was veel te laag voor de klamboe. Dus ik heb hem niet opgehangen. Suf hè? En ja, het was kraamtijd en zo. Dus dat soort dingen die niet direct noodzakelijk zijn, dat schiet er dan toch bij in.

Vliegenmepper

Doe een muskietennet over de wandelwagen

Iets wat wij veel gebruikt hebben is een muskietennet voor over de reiswieg. Als we dan buiten aan het eten waren bijvoorbeeld en Mirthe lag in de reiswieg, dan was ze veilig beschermd tegen insecten.

Bevestig een insectenhor voor het raam

Een insectenhor voor het slaapkamerraam kan goede bescherming bieden. Wij hebben op Mirthe’s kamer een dakraam van VELUX en daar moeten we eigenlijk nog een hor voor hangen. Iets wat tot op heden voor ons uit geschoven hebben maar wat er deze zomer toch echt van moet komen. Het is namelijk in de zomer niet te doen om steeds het raam dicht te houden bij ons boven. Het wordt namelijk zó warm.

Gebruik eventueel smeersels met Deet

Een spray of een gel tegen muggen met daarin 20% Deet (het welbekende antimuggenmiddel), kun je gebruiken om je kind extra te beschermen wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld op vakantie als er heel veel muggen zijn. Deet houdt muggen op afstand, maar ook mensen worden meestal niet blij van de geur. Er zijn speciale kinderlotions met Deet. Baby’s jonger dan twee maanden mogen niet worden ingesmeerd met Deet.

Brand citronellakaarsjes

Kaarsjes met een citronellageurtje kunnen muggen enigszins op afstand houden als je ‘s avonds buiten zit bijvoorbeeld. En het staat nog gezellig op tafel ook. Voor mensen ruikt de citronella gelukkig niet onaangenaam. Ik heb ze in de zomer altijd in de tuin staan.

Zet een ventilator aan

Muggen zouden niet houden van tocht, zo las ik in een artikel over anti-muggen tips op Twinkelbella.nl. Dus doe de ventilator aan en blaas die zoemende beestjes weg!

Bij

Een bij op de babykamer

Over insecten gesproken: een paar weken terug stond ik voor de commode Mirthe te verschonen en ineens zat ze allemaal te staren en te roepen naar een punt op het plafond. Ik keek om, en wat vloog daar rond de lamp: een hele grote bij. Jakkie, hoe komen die beesten toch binnen? (het raam zat gewoon dicht). Ik heb snel Mirthe opgetild en haar op onze slaapkamer neergezet. En op haar kamer heb ik het raam wagenwijd open gedaan en de slaapkamerdeur dicht. Na een tijdje ben ik gaan kijken en was de bij weg en ik heb hem daarna ook niet meer gezien. Maar ja, hij wás dus binnen…

Hebben jullie nog goede tips tegen muggen of andere vervelende insecten?

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: