Hoe bescherm je je kindje tegen de zon?

Het is belangrijk om je kindje goed te beschermen tegen de zon. Op dit moment misschien niet zo aan de orde, maar het mooie weer, dat komt heus wel! Je kind beschermen tegen de zon kan op verschillende manieren. Het lijkt me wel leuk om daar eens aandacht aan te besteden. Je moet namelijk niet alleen denken aan bescherming van de huid, maar ook aan de ogen!

SAM_0907

Gebruik goede zonnebrandcrème

Een goede zonnebrandcrème is belangrijk om je kindje te beschermen tegen verbranden. Want we weten inmiddels allemaal wel wat voor nare gevolgen te veel blootstelling aan de zon kan hebben.

Onlangs kreeg ik van mijn favoriete merk voor babyverzorgingsproducten Naïf (jullie vast niet ontgaan: kijk hier en hier) de Naïf Protecting Sunscreen opgestuurd. Dat vind ik natuurlijk superleuk want deze stond al op mijn boodschappenlijstje voor deze zomer.

De Naïf Protecting Sunscreen is een crème met een factor 50 en is gemakkelijk smeerbaar. Ik gebruik hem momenteel voor Mirthe’s gezichtje als we gaan wandelen op een zonnige dag. Hij ruikt net als alle andere Naïf producten; erg lekker. Dus het is helemaal geen straf om deze crème te moeten dragen.

De verkoopprijs is €19,95 en dat is best prijzig, maar alle goede zonnebrandcrèmes zijn dat. En deze is vrij van troep, chemische stoffen en allergenen en daarom zacht voor de babyhuid. Bovendien doneert Naïf per verkochte tube sunscreen €0,50 aan KWF.

SAM_0904

Koop een leuke (en goede) zonnebril

Een zonnebril beschermt de oogjes van je kind tegen de zon. En dat is zeker niet minder belangrijk dan het beschermen van de huid:

“Terwijl 95% van de mensen zich er van bewust is dat Uv-straling schade aan de huid kan opleveren, weet slechts 7% dat dit ook geldt voor de ogen. Zonder goede bescherming kan te veel zonlicht, zeker in de zomer, permanente schade aan de ogen geven. Kinderogen zijn extra kwetsbaar”, zo valt te lezen op oogziekenhuis.nl.

Iedere keer dat je naar buiten gaat en je kind insmeert om het tegen de zon te beschermen, moet je eigenlijk ook de ogen beschermen. Leuk hoor, zo’n zonnebril, maar er zijn nogal een aantal zaken waaraan je moet denken:

 • Gebruik een zonnebril die UV 400 is of 100% UV-bescherming geeft. Let op: een donkere kleur glazen hoeven niet automatisch een goede UV-bescherming te betekenen.
 • Zorg dat de bril gemaakt is van onbreekbaar materiaal en niet van glas.
 • Een elastisch bandje aan de bril kan ervoor zorgen dat je kindje hem niet zo gemakkelijk weer aftrekt.
 • Neem een zonnebril met CE-markering, gevolgd door een cijfer van 3 of 4. Dit geeft namelijk aan hoeveel licht de bril tegenhoudt. Bij 0, 1 of 2 wordt er nog te veel licht doorgelaten. Minder licht doorlaten is belangrijk tegen verblinding.

Bron: Oogfonds.nl

Zonnebril

Zet een zonnehoedje op

Een zonnehoedje of een petje is ook een goed item om je kind tegen de zon te beschermen. Het beschermt de huid in het gezicht (deels) en het verminderd de zonnestralen in de ogen van je kleintje. Indirect of weerkaatsend licht komt wel in de ogen van je kind terecht. Daarom is een zonnehoedje alleen niet altijd voldoende.

Zet een parasol in de tuin

In de tuin kun je schaduw creëren door een parasol op te zetten, of een doek te spannen. Laat je kindje niet in de volle zon spelen op het heetst van de dag. Je vertoeft dan beter op een plekje in de schaduw.

Hoe bescherm jij je kleine tegen de zon?

Simone

Gekregen-artikel

8 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Die zonnebril, zo ontzettend lief! haha, ik ga er ook maar één scoren voor Yarah en nu hopen dat ze hem op houd 😉 Insmeren vind ik ook belangrijk, dus dat ga ik zeker doen als het weer zomer is! ps. je staat in mijn blog

 • Ik heb zelf een paar jaar zonneadvies gegeven in het ziekenhuis. Ik bescherm mijn kinderen dan ook zo goed mogelijk. Want ook als ze al bruin zijn (UV-B) dan kunnen ze inwendig nog wel verbranden (UV-A). Dus ook als je bruin bent moet je jezelf en je kind beschermen tegen de zon.

  Ik smeer ze meerdere keren per dag in, maar laat ze ook van de heerlijke dagen genieten. Ik heb dit jaar UV Kleding voor Justin gekregen.

  Een zonnebril
  Hoedje
  parasol
  shirt
  voldoende water laten drinken
  en steeds insmeren ( wij Nederlanders smeren te zuinig, maar iedere 2 a 3 uur moet je opnieuw insmeren).

  • UV kleding, daar had ik nog niet aan gedacht. Dat is misschien wel praktisch voor als de zon écht fel is, op het strand of zo.

 • Check check check. Zonnebrand van Naïf al in huis. Een zonnebril hebben we ook al. Parasol en luifel zijn er klaar voor. Nu nog het weer en een zonnehoed, maar daar heb ik nog wel tijd voor als ik het weer bekijk

  • Zeker waar, maar het staat al zo lang in concept en het wordt maar geen mooi weer. Het is mijn uiting van mijn verlangen naar de zon, zullen we maar zeggen 😉

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: