6 x hoe een dreumes in een peuter verandert

Het is zover hoor. De dreumesspam die ik bijna dagelijks de wereld in slinger is officieel getransformeerd tot peuterspam. Al een tijdje voor haar tweede verjaardag vond ik Mirthe eigenlijk een peutertje. Maar officieel noem je een kindje pas peuter vanaf twee jaar. Waaraan merk ik dat Mirthe van een dreumes verandert in een heuse peuter?

  1. Ze gaat steeds meer kletsen. De woordenschat explodeert ineens enorm en alles wat je zegt, probeert ze na te zeggen. Wat vaak hele grappige woorden of klanken oplevert overigens. Korte zinnetjes (van twee woorden) beginnen ook te komen. En je merkt gewoon dat ze veel meer begrijpt van wat je haar uitlegt. Er valt veel beter te communiceren.
  2. Waar de dreumes rustig aan ging stappen langs de tafel en vervolgens lopen, rent en vliegt de peuter nu alle kanten op. Bovendien klimt ze overal bovenop als ze de kans krijgt.
  3. Ze wordt gehaaid. Kan ze ergens niet bij, dan pakt ze toch even een stoel? Is haar eten te grof, dan snijdt ze het zelf wel even klein. En denk maar niet dat je mag helpen. Want mevrouw kan het zelf.
  4. Het eigen willetje wordt alsmaar sterker. Vindt mevrouw dat shirtje niet mooi? En wil ze dat ene jurkje graag aan? Dan geeft ons dametje dat wel even aan hoor, zit er maar niet over in.
  5. Ze wordt steeds ondeugender en probeert steeds meer uit. Je ziet aan haar gezicht dat ze heel goed weet wanneer ze ‘fout’ zit en iets niet mag. Maar des te leuker ze het vindt om toch even te testen hoe ver ze kan gaan. Noodzaak tot écht opvoeden wordt steeds groter. Op dreumesleeftijd was dat nog een stuk makkelijker vind ik.
  6. Ze wordt wijzer in haar spel. Ze speelt steeds meer rollenspelletjes, of iets wat daarop lijkt. Dan gaat ze koken. Dat zegt ze dan ook en dan voert ze haar knuffels en ons. ‘Soepie’ of een ijsje bijvoorbeeld. Maar ook slapen speelt ze na. Dan legt ze haar knuffels onder een dekentje. Of ze houdt ze vast, wiegt ze heen en weer en zingt ‘laap kidje laap, da boven lope laap’.

En zo kan ik nog wel even doorgaan denk ik 😉

Waaraan merkte jij dat je dreumes echt in een peutertje veranderde?

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: