Hoe waren de eerste maanden in de kleuterklas? | Schooltijd #4

Voor de zomervakantie is mijn dochter Mirthe al een paar weken naar school geweest. Maar nu, na de zomervakantie, zijn we begonnen ‘voor de echt’. Hoe gaat het nu op school? En is Mirthe veranderd sinds ze naar school gaat?

Blij met de juf

Voor de grote vakantie had Mirthe een andere juf. Een jonge vrouw die op mij als heel lief en leuk overkwam. Alleen Mirthe zei thuis vaak dat ze de juf niet leuk vond. En dat ze niet naar school wilde. Nu na de zomervakantie is de juf op een andere school gaan werken en heeft Mirthe een andere lerares gekregen. Een hele leuke, creatieve juffrouw met vele jaren ervaring als kleuterjuf. En Mirthe is als een blad aan een boom gedraaid. Deze juf is geweldig! Mirthe maakt nu tekeningen voor de juf omdat ze haar zo lief vindt. En ze gaat heel graag naar school. De vraag is nu niet meer, ‘moet ik maar school vandaag’, maar mag ik? Het zit helemaal goed ineens. Zo fijn. Zo zie je maar dat een het zoveel met je kind doet als er een klik is met de juf of meester.

De juf woont op school

Toen de school in staking was vorige week woensdag zei tegen Mirthe dat ze niet naar school kon, omdat de juf er niet was. ‘Oh de juf is niet thuis, ze is werken vandaag’, aldus Mirthe. Met andere woorden: Mirthe denkt dat de juf op school woont. En hoewel ze daar vijf dagen in de week aanwezig is, werkt de juf dus maar heel incidenteel volgens onze kleuter😅

Zelfstandiger

We merken aan Mirthe echt wel verandering ook, nu ze naar school gaat. Wat wordt ze groot ineens. Niet alleen zit ze weer in een groeispurt en groeit ze uit haar kleren. Ook wat haar ontwikkeling betreft groeit ze. Het is echt waar wat ze zeggen. Als ze naar school gaan veranderen ze ineens zó! Mirthe kan alles zelf. ‘Dat doe ik wel even mama. Ik schil zelf mijn appel wel oké? Ik fiets wel vooruit, want ik weet de weg wel naar oma.’ Af en toe moet ik haar heel eventjes afremmen voor mijn gevoel. Want anders wordt ze nog overmoedig 😉

Verbazing

Verder komen er woorden uit af en toe, waarvan je niet wist dat ze ze kende. De interesse in letters en lezen wordt steeds groter en ze leert de dagen van de week. Vandaag wilde ze samen de maanden opnoemen. Geen idee dat ze dat nu ook al zou leren. Ze maakt vriendjes en vriendinnetjes en samen spelen ze op het schoolplein hun favoriete kinderserie na (Paw Patrol). ‘Ik was skye vandaag mama’. Zo leuk allemaal.

Echt leuk om te zien hoe ze een steeds grotere meid wordt. Laatst ben ik met haar wezen winkelen en heeft ze me in de paskamer geadviseerd over welke trui leuk was en welke niet. Een droom, of niet dan?

Hebben jullie kindjes het goed naar hun zin op school?

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: