Hoe ziet mijn dag eruit?

Hoe ziet mijn dag eruit? Het is één van de vragen uit de #30DayBlogChallengeNL. Maar er zitten 7 dagen in de week. En eigenlijk zijn het 7 verschillende dagen. Laat ik een werkdag bespreken en een vrije dag, of althans de verschillen tussen de twee aangeven.

Op een doordeweekse dag gaat mijn wekker om 07.00. Meestal pak ik eerst mijn telefoon er even bij en kijk ik wat facebook en instagram en lees ik blogs. Even een momentje om wakker te worden. En Mirthe slaapt dan meestal nog. Vaak wordt ze wakker van geluiden van ons als wij ons aankleden en klaarmaken voor de dag. Het liefste ben ik helemaal klaar en opgemaakt, alvorens ik Mirthe uit haar bedje haal.

Ontbijt

Dan doe ik Mirthe schone kleertjes aan en doe ik haar haartjes. Daarna gaan we naar beneden, om een boterham te eten. Soms heb ik de bordjes en het brood al klaargelegd de avond van te voren, maar meestal moet ik snel nog alles bij elkaar rapen. Vlug een boterham smeren voor Mirthe en wat yoghurt met cruesli voor mezelf, of een ontbijtkoek of rijstwafel met chocopasta, net waar ik zin in heb. Nog sneller als dat ik hem kan smeren eet Mirthe haar boterhammetje op. En dan is het tijd voor haar fles melk.

Naar het werk

Na het flesje doe ik (op een werkdag) Mirthe haar jas en haar schoenen aan en gaan we naar oma of naar het kinderdagverblijf. Ik moet dan gaan werken van 9.00 tot 17.00. Op een vrije dag blijven we thuis of gaan we iets leuks doen, of de boodschappen of iets dergelijks. ‘s Middags rond half 1 is het tijd voor Mirthe’s slaapje. Ze slaapt dan een uurtje, of twee. Is het mijn werkdag? Dan ben ik rond 17.00 weer klaar en ga ik Mirthe weer ophalen. Als ze bij oma is, eten we daar. En als ze op het KDV is dan haal ik haar op en gaan we thuis eten.

Avondeten

Afhankelijk van Thijs zijn rooster voor die dag moet ik koken, of niet. Thijs is rijinstructeur en heeft wisselende diensten. Soms moet hij ochtend+middag werken, maar op andere dagen bijvoorbeeld middag+avond. Op de dagen dat hij ‘s avonds werkt kookt hij ‘s ochtends al, dan kan hij warm eten meenemen voor in zijn pauze (dat kan hij op de zaak opwarmen) en dan hoef ik niet meer te koken als ik thuis kom. Dat is echt heel fijn als je met een oververmoeide dreumes, die de hele dag op het KDV is geweest, thuiskomt kan ik je vertellen! Het is opwarmen en aanschuiven dus. Op dagen dat Thijs wel thuis is, kook ik, of hij, of bedenken we samen wat. Net waar we zin in hebben. Maar helaas eten we niet vaak samen. Een nadeel van Thijs zijn beroep.

Kinderbedtijd

Na het eten, zo rond 19.00 brengen we Mirthe naar bed. Als Thijs thuis is doen we het samen, anders breng ik haar naar bed. Eerst gaat ze in bad als dat nodig is, vervolgens doen we haar pyjama aan. We lezen een verhaaltje voor, dan pakt ze haar speentje en mag ze zelf het muziekje van de babyfoon aanzetten. En daarna is het tijd voor Mirthe om te gaan slapen.

Me-time

De avonden zijn voor me-time. Als Mirthe slaapt, kruip ik achter mijn laptop en ga ik bloggen of blogjes lezen. Soms kijk ik tv, maar niet zo vaak meer de laatste tijd. Al vinden Thijs en ik het wel leuk om af en toe samen bepaalde programma’s of series samen te volgen. Zo kijken we nu samen Dokter Tinus en Heel Holland Bakt bijvoorbeeld. Altijd gezellig. Soms moet ik ook nog werken ‘s avonds, als ik schrijfklussen heb liggen.

Rond een uur of 23.00 ga ik zelf naar bed. Ik probeer altijd te richten op 22.30 maar het wordt vaak later. Me-time is altijd te kort 😉

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: