Ik ben veranderd, ik ben mama

Sinds ik mama ben geworden ben ik veranderd. Ik ben heus ook wel mezelf gebleven natuurlijk, maar in veel opzichten ben ik ook echt wel anders geworden dan voorheen. Vandaag schrijf ik op waaraan ik merk dat ik anders ben:

  1. Ik vind (andere) kleine kindjes leuk. Toen ik nog geen moeder was, had ik nooit écht iets met kinderen. Baby’s vond ik altijd heel lief en schattig en mijn neefje en nichtje waren ook leuke kinderen, maar daar hield het dan ook mee op. Ik kon heel kriegel worden van gillende kinderen, ik vond ze eerder irritant dan leuk. Maar nu… nu vind ik heel veel kleine kindjes ineens bijzonder leuk en schattig. In iedere peuter of kleuter zie ik ineens mijn dochter als ze ouder is. Ik ben veel minder snel geïrriteerd door andere kinderen en ik praat gemakkelijker met ze, of zo. Heel gek. Maar als je moeder wordt, dan gebeurt dat blijkbaar met je.
  2. Dat komt later wel… Ik heb een veel rustigere houding als het op het huishouden aankomt. Waar ik vroeger alles altijd op orde wilde hebben, denk ik nu sneller: ja die kruimels, die liggen er over drie uur weer. Mijn kind heeft me nu even nodig. Dat stofzuigen komt later wel weer.
  3. Prioriteiten. Mijn prioriteiten van vóór Mirthe (in willekeurige volgorde, ik wil geen ruzie:-)): Mijn werk, mijn man, familie en vriendin, mijn hobby’s, mijn huisdieren, het huishouden. Mijn prioriteiten sinds Mirthe: Mirthe, dan drie kilometer lang niks en dan het lijstje van vóór Mirthe.
  4. Mijn gevoelens. En ja dat hangt uiteraard samen met eerder genoemde punten. Maar ik ervaar zoveel liefde voor dat kleine wezentje. Dat is onbeschrijflijk. Het maakt me teder en zorgzaam, voor haar, maar ook zwak en onzeker. Doe ik het allemaal wel goed en zijn we op de goede weg? Is ze en blijft ze gezond en blijven wij en de rest van de familie dat ook? Je voelt je kwetsbaar… want het is zo’n kostbaar bezit. Dat wil je nooit maar dan ook nooit meer kwijt. Ik probeer er gewoon van te genieten, iedere dag weer.

Ben jij een mama (of papa!) en ben jij veranderd sinds je een kind hebt?

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

 

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik ben ook veranderd. Ik voel zoveel liefde voor haar en zou alles voor haar over hebben. Ook heb ik nu echt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. 🙂 het is fijn om een mama te zijn 🙂 (niet altijd even makkelijk, want mijn popje slaapt nog steeds niet door)

  • Ik ben inderdaad ook veranderd hoor, sinds ik mama ben! Fiene is prioriteit nummer 1 en ons gezin is echt heilig. Andere kinderen lijken inderdaad leuker geworden te zijn haha maar dat gegil hoeft nog steeds niet zo van mij hoor ;
    )

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: