Ik smelt als…

Ja jongens, af en toe moet ik gewoon even opschrijven hoe verliefd ik ben op mijn meisje. En vandaag is het weer zover. Ik deel een lijstje van liefde van jullie. Misschien niet het meest originele artikel, maar ik vind het heerlijk om te schrijven en het is mijn blog, dus ik ben de baas. Veel plezier met lezen 😉

Ik smelt als Mirthe…

 • Mee wil helpen met de was in de wasmand doen. En dat ze dan echt één voor één de handdoeken de wasmand insleept. En nee, ik gebruik mijn kind heus niet voor het huishouden. Maar ze vindt het gewoon leuk om mij na te doen. Zo wil ze ook heel graag wasknijpers aan het wasrekje hangen maar dat lukt haar nog niet.
 • Iedere keer als ik haar vraag of ze uit bad wil, hard nee schud met haar hoofd. En dan vrolijk verder speelt (lees: met een heel klein schepje, schepje voor schepje het badwater, dat inmiddels allang koud moet zijn, uit het bad schept).
 • Midden in de nacht, in haar slaap hardop moet lachen. Dat vind ik echt prachtig.
 • Om 7.00 ‘s ochtends als ze net haar ogen open heeft gedaan om een ijsje vraagt.
 • Steeds de schakelaar van de lamp om wil zetten. Ze kan ze alleen nog naar onder omzetten, de bovenkant van de schakelaar zit nog net te hoog voor haar om het terug te kunnen zetten.
 • De kat, die op de bank ligt, een knuffel wil geven en dan zachtjes haar hoofd op hem legt.
 • Haar door oma gehaakt aap, (nieuwe lievelingsknuffel) in de wipstoel zet en hem dan ook echt vast probeert te zetten met het klittenbandriempje.
 • Wil helpen met het uitruimen van de vaatwasser. En ook hier geldt: ik doe niet aan kinderarbeid, maar Mirthe vind niets leuker dan haar eigen plastic bordje en beker één voor één naar de kast brengen. Zo schattig om te zien. Zo vindt ze het trouwens ook heel leuk, om ‘s ochtends te helpen tafel dekken. Dan brengt ze haar bordje en de zak brood naar de eettafel.
 • Onderweg naar opa en oma de weg al herkent en Opa Opa Opa Opa begint te roepen vanaf de achterbank. Ze maakt nog geen onderscheid tussen opa en oma zeggen. Ze zijn alletwee opa voor Mirthe (heeft misschien ietwat te maken met enige indoctrinatie, door opa die heel graag wilde dat Mirthe als eerste woord Opa zou zeggen 😉 Nou pap, het was misschien dan niet het eerste woord, maar het zit er in ieder geval wel goed in).
 • Zelf de geitjes blaadjes voert in het dierenparkje.

En zo kan ik nog wel een paar uur doorgaan met schattige dingen opnoemen, maar misschien doe ik dat gewoon volgende maand nog eens ofzo, anders zijn jullie natuurlijk al lang afgehaakt met lezen.

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Hahaha wat een lief lijstje! Emma helpt ook graag mee met de was.. Als ik dat tegen mensen vertel grap ik altijd dat we dan “assepoestertje” spelen haha! En wat jouw dochtertje doet met de kat, doet die van mij met onze hond… zooo schattig… begrijp je lijstje helemaal <3

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: