Ik vergat schone luiers… #mamafiasco

Naar het consultatiebureau met je baby of je kindje… wat neem je mee? Een schone luier misschien? Dat lijkt me een goed idee! Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze altijd toch? Nou dat geldt ook voor het consultatiebureau hoor, geen uitzonderingen hier.

Jullie vragen je vast af, maar zo moeilijk is het toch niet Simone, even een schone pamper in de tas en gaan? Laat ik beginnen met een anekdote van een mama ‘die ik ken’. Ik zou zelf natuurlijk noooooit zo stom zijn hoor. Maar ik ken dus iemand die naar het consultatiebureau ging en vergat om schone luiers mee te nemen. En je voelt hem al aankomen natuurlijk, dat ging mis.

Ze had haar dochtertje net uitgekleed en was klaar voor de afspraak. Dochterlief ging nog even spelen met de autootjes en de afspraak liep ontzettende uit. Het duurde maar en het duurde maar voor we *kuch* ze aan de beurt waren. En ja hoor nog voordat ze naar binnen mochten bij de verpleegkundige, rook mama een vleugje, tja hoe zal ik het zeggen: er was vakkundig een bruin broodje gebakken in de luier van dochterlief. De hele tas op zijn kop gezet, maar echt geen luiertje te bekennen. De mama heeft nog gevraagd aan de consultatiebureau-mensen of ze daar misschien een luiertje voor haar hadden. Maar dat was helaas ook niet het geval.

Ík nam geen schone luiers mee

Oké jongens, dit schrijft heel onhandig. Ik biecht het maar op. Ik was het. VERRASSING. Ík nam geen schone luiers mee naar het consultatiebureau. Toen we naar binnen mochten bij de verpleegkundige verontschuldigde ik me voor de poepbroek. Waarop zij zei: ‘ach dat kan gebeuren’. Ja dat klopt, dat kan dus gebeuren ja, maar ik voelde me wel behoorlijk onhandig en slecht ook. Want ik moest mijn dochter na de afspraak, die dus eerst drie kwartier was uitgelopen en vervolgens ook nog een kwartier duurde, met rode billen in de broek weer mee naar huis nemen. Zo stom. Hoe kon ik dat nou vergeten!

Tot overmaat van ramp ging die hele 18 maanden afspraak bij het consultatiebureau ook helemaal nergens over. Alleen wat geklets over hoe leuk het allemaal wel niet was en hoe goed ze het doet en of ik het allemaal wel leuk vond als moeder. Bladiebla. En ik zat maar op hete kolen (of eigenlijk Mirthe zat op hete kolen) want ik wilde gewoon naar huis en mijn kind verschonen.

De oorzaak: ik had een andere tas gepakt dan normaal. Normaal nam ik altijd de luiertas mee. Maar dit keer had ik alleen mijn eigen tas bij en het rugtasje van Mirthe met daarin haar ochtendjasje en het groeiboekje. Meer had ik niet nodig. Dacht ik. Maar helaas 😉

Ach, weer wat geleerd. Luiers meenemen vergeet ik hopelijk niet snel meer.

Hebben jullie het wel eens meegemaakt, dat je luiers vergeten was?

Simone

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Geloof mij, je bent echt niet de enigste. Mij is het ook wel eens overkomen. Onze huisarts zit hier ongeveer maar 4 min vandaan. Ik dacht even snel op en neer, thuis had ik zijn luier nog verschoont en een luier meenemen had ik niet zo snel aan gedacht. De hele wachtkamer zat vol en je raad het waarschijnlijk al, er kwam mij een ‘heerlijke’ aroma tegemoet. Ja dan krijg je het wel even warm en denkt van en nu dan? Haha, shit happens!

  • Oeps! Ach je bent niet de eerste die dit overkomt hoor.. Ik vergat laatst toen ik Youri voor een dagje naar een andere oppas bracht (ipv naar oma die wel luiers in huis heeft) of luiers mee te nemen… Gelukkig had hun dochtertje een maat kleiner, dus daar moest Youri het die dag maar mee doen.

  • Jup, naar het zwembad! Dus ik dacht, dan maar even een zwemluier aan.
    Maar meneer was zo lekker in slaap gevallen dat ik hem met zwemluier in bed heb gelegd, maarja, daar zijn die dingen niet voor gemaakt, dus alles was kletsnat!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: