Ikea-shoplog (september 2016)

Vorige week ben ik met Mirthe eventjes naar Ikea geweest. Ik vind dat altijd een gezellige plek om even te winkelen. Het was vrijdagmiddag en dus ook niet gigantisch druk, zoals in het weekend, want dan vind ik het niet te doen. Vandaag laat ik jullie zien waarmee ik thuis kwam.

Allereerst iets dat van te voren al op mijn lijstje stond. Dit Bekvam keukentrapje van Ikea, iedereen kent hem denk ik wel. Wij hebben er al één in huis en Thijs wilde deze graag cadeau geven aan een vriend die net zijn eigen huis heeft. Ik vind dat een vrij bijzonder cadeau, maar dat zal wel mannenlogica zijn 😉

Bekvam-trapje-ikea

Dan deze bordjes en bakjes, ik heb er al een aantal (in een andere vorm, uit de oude collectie) Maar deze bordjes zijn ruimer en de bakjes iets groter en je kunt er werkelijk niet genoeg van hebben. Het fijne van deze bakjes en bordjes, vind ik, is dat ze ook in de magnetron mogen. Melamine bordjes mogen dat absoluut niet.

Bordjes-en-bakjes-ikea

Dan kocht ik dit draaiplateau. Ik vind het af en toe wel eens leuk om mijn eigen taarten te bakken, met marsepein en zo. En dan is zo’n draaiplateau echt ideaal want dan hoef je de taart niet op te tillen om hem te draaien. Hij stond al lang op mijn verlanglijstje en nu kocht ik hem.

Draaiplateau-ikea

Dan vond ik ook nog dit leuke inpakpapier. En bij ons thuis was het, op een klein metertje papier na, allemaal op. Dus: tijd voor een paar leuke nieuwe rollen. Een aantal met een leuk printje en ook ook een bruine papierrol. Die vind ik leuk om cadeautjes mee te maken met zo’n touwtje erom. Voor een voorbeeld *klik hier*.

Ikea-inpakpapier

Vervolgens deze koekenpannen. Onze oude pannen waren echt nodig aan vervanging toe. De anti-aanbaklaag was echt op. Dus tijd voor nieuwe. Ik vind de Ikea pannen prima.

Koekenpan-Ikea

Verder kwam ik deze groene kussenhoesjes tegen, ik kocht er twee, ze passen leuk bij de kleur van de deurtjes op onze kast, dus het leek me wel een leuke aanvulling voor op de bank.

Kussen-ikea

Ook bij de kinderafdeling heb ik nog even tussen het speelgoed staan neuzen natuurlijk. Maar ik heb me aardig ingehouden. Ik heb niet de fout gemaakt om Mirthe een knuffel in de handen te geven, want dan kan ik natuurlijk niet meer terug. Maar ik vond deze leuke dikke potloden. En omdat Mirthe de laatste tijd graag pennen steelt en wil tekenen, dacht ik: dat is wel leuk om te gaan proberen.

Potloden-van-Ikea

En dan nog iets waarvoor ik eigenlijk ging, en dat is dit stoeltje: Ik kocht er twee: één voor boven in de woonkamer, en één voor beneden, waar een nieuw kantoortje voor mij gecreëerd wordt (doorvoor moet ik overigens nog een keer terug naar Ikea, want ik zag een heel leuk bureautje). Anyhow, bij thuiskomst heeft Thijs er één voor Mirthe in elkaar gezet. En ze wilde er meteen op zitten. Maar hij is toch nog wat groot voor haar en ze klimt er zelf op. Maar erg onhandig; ze gaat er eerst met haar knieën opzitten en wil zich dan omdraaien. Maar dat was dus een beetje gevaarlijk. De stoeltjes moeten dus nog even wachten voor we ze echt in gebruik gaan nemen. Het is nog iets te vroeg.

Stoeltje

Deze Trofast bak past precies in de tripp trapp stoel. Dat zag ik laatst toevallig in een video van littlewonderworld.nl en dat vond ik zo handig, die moest ik hebben. Het is een hele goedkope simpele plastic bak. Niet echt een lust voor het oog, (hij is er ook nog in felle kleurtjes) Maar wel mega handig omdat hij precies onder het plankje van de stoel past. Hier berg ik nu dus de snoetenpoetsers, tissues en slabbetjes in op. Dan ligt dat spul niet allemaal op tafel te slingeren. Wel even opletten dat de kleine de doekjes er niet allemaal uit trekt 😉

Trofast-in-tripp-trapp-stoel

Trofast-stokke

Deze wasmand is het laatste van de lijst, een van onze oude wasmanden was kapot. Niet zo interessant maar wel praktisch.

Wasmand-ikea

Kom jij vaak bij Ikea?

Simone

9 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: