hotel in corona-tijd room service

In een hotel slapen in Corona-tijd

Naar een hotel in corona-tijd, durf ik dat aan? Afgelopen weekend ben ik met mijn man een nachtje naar een hotel geweest. Even eruit; even weer Thijs en Simone zijn, man en vrouw, in plaats van alleen maar papa en mama. Maar hoe gaat dat nu in Corona-tijd? Kun je veilig in een hotel overnachten? En voelden we ons veilig?

Ik twijfelde of een hotel bezoeken veilig was

Ik twijfelde of een hotel bezoeken veilig was, nu er Corona heerst. Ik ben zelf namelijk best wel bang om Corona op te lopen, of eigenlijk om er ernstig ziek van te worden, omdat ik tot de risicogroep behoor. Daarom ga ik bewust heel voorzichtig om met bezoeken aan openbare plekken. Sinds de intelligente lockdown ben ik nu zo’n vier keer in een supermarkt geweest. Ik bestel de boodschappen eigenlijk altijd online. En ook andere openbare plekken vermijd ik zo veel mogelijk.

Toen in Juli de corona cijfers weer wat lager waren heb ik wel een aantal keer een restaurant bezocht. Maar ook dat begint, nu de cijfers weer op beginnen te lopen al weer steeds ‘gevaarlijker’ te voelen in mijn ogen. Een hotel boeken en overnachten op een hotelkamer was voor mij dus best een spannende stap op dit moment. En ik kan me voorstellen dat meer mensen, die ook erg voorzichtig zijn, zich afvragen hoe ik dit ervaren heb.

Een hotel boeken en overnachten op een hotelkamer was voor mij dus best een spannende stap op dit moment.

Hotelovernachting corona tijd Leijhof Oisterwijk

Luxe hotels hygiënischer?

Hoe er met de regels omgegaan wordt zal vast per hotel verschillen. Maar ik heb bewust voor een luxe hotel gekozen. Niet alleen omdat ik zin had in een hotelkamer met een lekker groot bed en een bad, maar ook omdat ik de verwachting had dat luxe hotelkamers ook extra goed schoongemaakt worden. Geen idee of dat ook zo is, maar dat zei mijn gevoel. We verbleven een nachtje in Hotel De Leijhof in Oisterwijk. Een prachtig hotel overigens!

De ontvangst ging heel netjes, in een ruime lobby en op ruim anderhalve meter afstand tot de receptioniste. De kamer was heel netjes en keurig schoon voor zover we konden zien. Ik heb wel voor de zekerheid keurig netjes extra vaak mijn handen gewassen en de deuren steeds opengemaakt met mijn elleboog – call me crazy ;-). En we hebben ook het raam open gezet om de ruimte te ventileren. Want ja, je weet toch niet wie er voor jou op de kamer is geweest.

Een eigen kussensloop?

Ook het beddengoed, wat natuurlijk netjes gewassen was, zag er keurig netjes uit. Maar later bedacht ik me dat ik eventueel voor mijn eigen gemoedsrust ook best mijn eigen kussensloop van thuis in mijn koffer had kunnen doen. Gewoon om er éxtra omheen te doen. Dus, dat is mijn tip voor de mede-mierenneukers onder ons. Nee hoor grapje, maar ik besef me goed dat ik misschien wat strikter omga met de hygiëneregels en wat angstiger ben dan andere mensen. Dat wil ik er maar mee zeggen.

verse jus ontbijt leijhof room service

Ontbijt op de kamer

Door room service te bestellen en/of het ontbijt op de kamer te bestellen, kom je in een hotel eigenlijk maar met weinig andere personen in aanraking. Het is ons heel goed bevallen zo’n ontbijtje op bed. Heerlijk relaxed en we kregen ook werkelijk van alles wat, van wat we ook bij het ontbijtbuffet zouden aantreffen. Zelfs twee glaasjes champagne. Je betaald er doorgaans wel wat extra voor, als je op de kamer wilt eten, maar dat heb ik er graag voor over.

Zou ik nog een keer een hotel boeken in Corona-tijd?

Ja, ik zou zeker nog eens een hotel boeken in deze bizarre corona-tijd. Sterker nog, ons volgende nachtje weg samen staat al in mijn agenda. Het is ons zo goed bevallen om even lekker samen weg te zijn dat we besloten hebben dat we dat vaker moeten doen. Het is goed voor ons. Tijd voor elkaar is zo belangrijk.

En voor de horecaondernemer is het natuurlijk ook fijn als we blijven komen. Buitenlandse gasten hebben ze nu een stuk minder natuurlijk. Ik ben overigens niet betaald om dit stukje te schrijven en ik heb de hotelkamer ook zelf betaald, voordat jullie je af gaan vragen of dit reclame is. Dat is het niet 😉

Zou jij een hotel bezoeken in Corona-tijd en wat is jouw ervaring hiermee?

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik zou mezelf zeker geen mierenneuker noemen, maar ik neem dus altijd mijn eigen kussensloop mee. Bedenk me nu dat ik hier misschien wel de enige in ben haha. Ik weet dat het allemaal netjes gewassen wordt, maar toch leg ik liever mijn hoofd op mijn eigen gewassen sloop. Dus wat mij betreft is dat zeker niet raar :-).

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: