Is het al bijna Kerst?

In deze leuke vragenlijst (het is de ‘Is het al bijna Kerst? Tag) ga ik alvast eens even lekker wegzwijmelen bij het idee dat het bijna Kerst is. Volgende week al jongens! Ik werd gevraagd dit lijstje in te vullen door Karin van Mamasmeisje.com. Ik heb hem al eens eerder ingevuld, maar het leek me leuk om het dit jaar nog eens te doen!

Hoelang nog tot het kerst is?

Nou, het is nu 19 december en dat betekent dat het nog zes dagen is tot Eerste Kerstdag. Wow, die komt even binnen. We moeten nog steeds bedenken wat we maken voor het hoofdgerecht op Tweede Kerstdag. OEPS 😉

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Ik kijk heel erg uit naar kerst, dus ik geef het gewoon lekker een 10. Ik vind het echt het lichtpuntje in de wintermaanden. Heerlijk al die lampjes in huis en gezelligheid met familie. Noem mij maar burgerlijk, maar dat vind ik gewoon het fijnste wat er is. Het lekkere eten en kerstpakketten uitpakken en zo. Ook heel fijn. En natuurlijk de chocolade kerstkransjes met musket erop hè, dat is nog wel het allerbest aan Kerst.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Wij zetten hem meestal in het weekend na Sinterklaas. Maar nu hebben we hem lekker rebels (net als half Nederland volgens mij) al op 3 december, de zondag vóór sinterklaasavond dus, al gezet. Hoe langer we ervan kunnen genieten hoe beter toch? Tenminste, dat denk ik altijd voor de Kerst. Ik ben na 1 januari ook altijd wel blij als ik mijn woonkamer weer terug krijg. Bovendien gaan we dan zo’n beetje de box opbouwen en in huis zetten denk ik, want dan gaan we uitkijken naar het volgende memorabele moment: de geboorte van Mirthe’s broertje. En de box komt op de plek waar de boom nu staat.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Persoonlijk. Met leuke tierelantijntjes erin die iets persoonlijks vertellen. Zo heb ik ooit een leuk biggetje gekregen van mijn moeder, die gaat ieder jaar weer de boom in, of hij nou bij de kleurstelling past of niet. Ik wil eigenlijk ook nog samen met Mirthe een kerstbal versieren en die dan in de boom hangen. Dat lijkt me ook leuk! Behalve leuke persoonlijke dingen heb ik altijd graag rood in de boom, en warm gele lampjes erin.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Wham! en Mariah Carry, Lekker ouderwets: ja. Maar meer kerst dan dat, wordt het niet.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Zo’n spot in de tuin die dan je hele huis verlicht met allemaal sterretjes. Is dat nog steeds te koop op van die Telsel koop tv? Vorig jaar heb ik dat op tv gezien geloof ik. Echt extreem. Extreem lelijk. Maar ook een roze boom, niet mijn ding. Doe mij maar echte dennennaalden, die je kunt ruiken.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Gourmetten! Dat vind ik zo gezellig, maar het staat eigenlijk voor deze kerst niet op de planning. Misschien dat we dat lekker maar eens met zijn drietjes doen ofzo 🙂

Maar ik houd van eten, al het lekkere eten, dus ik kijk eigenlijk uit naar alle kerstgerechten eigenlijk. Ik kijk momenteel ook heel erg uit naar een goede carpaccio. Maar ja, daar zal ik nog wat geduld voor moeten hebben.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Een jurkje, of rokje, meestal iets met zwart of rood en veel glitters. Tot voor kort hing ik ook kerstballen in mijn oren, je weet wel: zoals Enzo Knol dat nu ook doet. Oké, oké dat is wel tien jaar geleden dat ik dat deed denk ik. Maar toch moest ik daar nu weer aan denken. Wat ben ik een trendsetter eigenlijk hè.

Ik heb nu niet speciaal iets nieuws gekocht voor kerst. Ik trek gewoon mijn mooiste zwangerschapsjurkje aan en dan vind ik het voor dit jaar wel goed. Zonde om voor die laatste paar weken zwangerschap nog een nieuwe jurk te gaan kopen, of niet dan?

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Gezellig met de hele familie aan tafel, zoals we dat nu ook altijd doen. Ik ben benieuwd met wie we dan zijn. Mirthe is dan al zo groot en onze kleine man op komst ook. Wie weet hebben ze ook al wel een partner dan. Of misschien zelfs een eerste kleinkind. Wauw, dat klinkt zo ver weg.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Kerstkransjes eten en de kaarsjes aansteken. De lampjes in de boom, gezelligheid met familie en kerstmuziek aan. Oh en sneeuw natuurlijk. Kerst wordt nog mooier als het een échte lekkere dichtgesneeuwde witte Kerst is.

Het is vrij kortdag voor Kerst inmiddels, dus ik laat het mooi zitten om iemand persoonlijk te taggen. Maar lijkt het jou nou ook leuk om deze tag in te vullen? Doe dat dan vooral. Origineel is de tag bedacht door Tamara van Themommydiaries.nl. Vergeet niet om dat even te noemen als je de tag overneemt. 

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik had nog niet eens gereageerd De zin in carpaccio herken ik zo. Dat had ik bij Suus helemaal niet zo erg maar nu maximaal. Hele fijne feestdagen en leuk dat je de tag heb ingevuld!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: