It’s the end of an era: De box is weg

Ja, we hebben hem naar zolder gedaan. Zelf hebben we geen zolder, dus hij staat bij mijn ouders. Te wachten tot wij hem ooit misschien nog eens nodig mogen hebben. Maar voor nu is het goed zo. Mirthe heeft hem niet meer nodig: de box!

Het eerste teken van baby in de woonkamer: de box

Het eerste teken van de komst van een baby in de woonkamer, dat was de box. Al halverwege mijn zwangerschap hebben we hem opgezet, want we wilden onze katten laten wennen aan het nieuwe meubel. En ze leren dat ze niet in de box mochten liggen. Nou dat bleek achteraf helemaal niet nodig want ze zijn er nooit echt ingegaan, maar ach. Mijn nesteldrang vond het ook wel fijn dat de box al stond. Zo kon ik de woonkamer ook al lekker baby-achtig maken. Mijn zelfgehaakte babydekentje over de box hangen en een mooie boxmobiel van LiefVilt erboven hangen. Oh wat was ik daar blij mee!

Box-weg

De box als speelgoedopslag

Nou die mobiel boven de box hadden we natuurlijk al lang weggehaald en de plank van de box is een standje lager gezet, voordat Mirthe kon staan. Maar nu Mirthe één jaar is, gebruikten wij de box eigenlijk nooit meer. Hoewel Mirthe spelen in de box op zijn tijd prima vond, zetten wij haar er eigenlijk nooit meer in. Hij fungeerde de laatste tijd meer als speelgoedopslagplaats, maar ja, dat was ook niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Het werd een sta-in-de-weg.

Speelkast

Plek maken voor speelgoed

Even dacht ik dat ik de box wilde vervangen voor een speelgoedkist. Maar ineens kwamen wij op het idee om het kastje dat nu naast onze eettafel stond, en oorspronkelijk van de plek van de box vandaan kwam, weer terug te zetten. Box weg. Kastje terug. Meer plek rondom de eettafel, dus meer ruimte in de woonkamer. Ideaal. Het kastje is nu gevuld met Mirthe’s speelgoed. Ze heeft nu dus echt haar eigen speelhoekje, waar ze lekker haar gang kan gaan. Waar ze lades open mag trekken en ze leeg mag gooien zoveel ze wil. En ze vindt het super leuk!

Wanneer hebben jullie de box de deur uit gedaan? Of heb je er nog veel plezier van?

Simone

6 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Oh en je dekentje en die mobiel zijn te schattig! Wij zetten de box pas op met 38 weken zwangerschap. Bij ons staat ie nog. Ik twijfel nog! Nu ligt ie vol met speelgoed, maar aan de andere kant staat ie in de weg.

    Zo is je kindje ineens echt geen baby meer! Het gaat zo hard!!

  • Ze is nu net een jaar? Jou meid? Hier staat hij er nog altijd (10m), maar van mij had hij al 6 maanden geleden weg mogen zijn, toch laat ik hem staan, want wat als ik hem toch nodig heb?
    Hier heeft ze bijna altijd op de grond op een dekentje gelegen, we hadden best zonder gekunnen. Als het je tweede baby is, snap ik voor veiligheid dat je ze er vaker in zou leggen. Je kan namelijk grote broer of zus niet altijd vertrouwen met de baby op de grond.

    • Ja klopt, 14 maanden. Ik ben het met je eens. We hebben hem alleen de eerste maanden veel gebruikt. Ik denk tot een maand of vier/vijf. Eigenlijk vanaf dat ze kon omrollen een stuk minder omdat ze daar op de vloer gewoon veel meer ruimte voor had.

  • Heerlijk de plek die dan vrijkomt he? Ik kijk er in ieder geval al naar uit dat we die box niet meer nodig hebben haha. Bij mijn dochtertje hadden we hem weg toen ze 10 maanden was ongeveer. Maar hij stond al snel weer voor nummer 2, en die is nu pas 3 maandjes dus hij zal nog wel eventjes blijven staan denk ik zo.

  • Ons meisje is 7 juli 2 geworden en speelt nog heel wat uurtjes per dag in de box…al ben ik m wel zat in huis..onze oudste word 7 dus zit al 7 jaar met de box in de kamer!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: