Judo, ballet of toch een mini-hockeystick?

Mijn man is gek van judo en ik doe al sinds ik op mijn benen kan staan aan ballet. Mijn zusje doet fanatiek aan hockey en de andere zus loopt hard. De een ziet Mirthe al in een tutu, de ander met een baby-hockeystick onder de arm op een kunstgrasveld en de ander heeft de baby-Nikes al op het boodschappenlijstje gezet.

De hele familie denkt nu al na over hoe Mirthe later zal worden. Zal ze één van onze sport-/dans-liefdes erven of ontwikkelt ze haar eigen ideeën hieromtrent en gaat ze iets compleet anders doen. Atletiek of paardrijden of zo. Ze mag natuurlijk doen waar ze gelukkig van wordt! Maar stimuleren dát ze iets leuks gaat doen, dat kan natuurlijk geen kwaad.

Judo

Ik kan kleertjes met balletschoentjes erop niet in de rekken laten hangen en mijn man kreeg van de judoclub Mirthe’s eerste Judo-pakje al als kraamcadeau. Inmiddels is Mirthe daar natuurlijk al lang weer uitgegroeid, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Wat ze ook gaat doen later, dat zien we vanzelf wel. Maar gelukkig heeft Mirthe voor nu alvast één grote hobby, en dat is muziek en dansen! Als ik mijn laptop open klap dan wil ze direct bij me zitten en begint ze al te zingen. Ik moet dan muziek aanzetten en dan zit ze te dansen op mijn schoot. Genieten vind ik dat. Echter als manlief haar hobby’s zou moeten omschrijven zou hij dat waarschijnlijk anders doen: Mirthe houdt nu al van stoeien 😉

Mirthe-in-judopak

Dragen jullie de liefde voor je hobby’s al over aan je kinderen?

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: