Kerst Blog Challenge | Het kerstdiner

Kerst Blog Challenge nummer 4 alweer: Ik ga jullie vertellen over ons kerstdiner. Wat doen wij op kerstavond, eerste, tweede en derde kerstdag en vooral: wat wordt er gegeten?

Ons kerstdiner vroeger

Vroeger toen ik nog thuis woonde, gingen we altijd gourmetten op eerste kerstdag. Dan kwamen mijn opa’s en oma’s ‘s middags al bij ons. En nadat we gezellig samen kerstkransjes hebben weggeschranst gingen we dan aan tafel en gourmetten we tot we tonnetje rond waren. Wij waren echt van het gourmetten zoals het hoort. In een pannetje, vleesje voor vleesje, zodat je echt lekker avondvullend kan zitten. Zó gezellig vind ik dat. Tegenwoordig gourmetten we eigenlijk niet meer. Met mijn familie gaan we tegenwoordig uit eten en bij de schoonfamilie is het tegenwoordig traditie dat iedereen een gang verzorgt voor een leuk kerstdiner. Ook twee hele leuke opties natuurlijk. Maar soms mis ik dat gezellig gourmetten met de hele familie wel. Thijs en ik hebben dus besloten dat we op kerstavond dit jaar gezellig met zijn drietjes gaan gourmetten. Ik ben benieuwd of Mirthe het ook gezellig vindt, vast wel.

table-decoration-1632178_1280

Ons kerstdiner nu

Op eerste kerstdag gaan we dus uit eten met mijn familie. We gaan naar een leuk restaurant waar we heel vaak komen met ons gezin. Ik zou het gerust ons stamrestaurant willen noemen. Daar verzorgen ze een heel lekker kerstdiner, dus dat komt vast helemaal goed.

En op tweede kerstdag vieren we dus kerst bij mijn schoonfamilie. We verzorgen allemaal een gang en wij regelen dit jaar het voorgerecht. Ik heb nog geen idee wat ik wil maken. Waarschijnlijk wel een warm voorgerecht, want daar houdt Thijs van. Mochten jullie dus nog tips hebben voor een geniaal voorgerechtje, wat niet mega ingewikkeld is; kom maar door! Ik vind dat altijd zo lastig om te verzinnen, ik ben meer van de toetjes, haha 😉

Eerdere jaren hebben we al eens een toetje gemaakt met een mini monchou taartje in een glaasje en maakten we een hoofdgerecht van varkenshaas met champignonsaus. Oh en stoofvlees, dat hebben we ook eens gedaan. Dat was ook lekker. Misschien niet mega originele dingen, maar het was wel lekker. Daar gaat het om.

Ach als het maar gezellig is. Als de sfeer maar goed is. Als het maar voelt als kerst en als de kaarsjes maar branden. Dan is het kerstmis.

Wat doen jullie met het kerstdiner? Eten jullie uit of thuis en wat komt er op tafel?

Simone

Lees ook de eerdere berichten uit de #kerstblogchallenge:

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wij gaan tweede kerstdag lekker gourmetten met z’n drietjes!
    Als warm voorgerecht kun je een pompoen soepje maken? Of een lekkere wild bouillon?. Maar ik ga echt voor de toetjes. Dit jaar maak ik een grand dessert, dus daar heb ik nog wel ff werk aan.

  • Ik vier zelf alleen kerst op 1e kerstdag met de familie van mijn moeders kant, altijd bij iemand thuis. Vind dit altijd super gezellig, een goede kerstsfeer met wat drankjes en heerlijke hapjes. Alle gezinnen maken dan ook een gerecht, wij zijn dan met 4 gezinnen dus dat betekent 4 heerlijke gerechten ieder jaar 😉

    Groetjes, Vincent

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: