Kerst Blog Challenge | Kerstkoekjes bakken

De Sint is het land nog niet uit of ik ga alweer aan de slag met mijn Kerst Blog Challenge. Het was maandagavond 5 december en ik stond in de keuken kerstkoekjes te bakken. Geen zorgen de Sint heeft ons niet overgeslagen dit jaar, maar hij is bij ons in het weekend al langsgeweest. Het was heel gezellig! Maar nu: kerstsferen!

Ik bedacht de Kerst Blog Challenge en opdracht nummer 1 (de volgorde maakt natuurlijk niet uit, maar toch) was: Kerstkoekjes bakken! Dus ik ben aan de slag gegaan. En fenomenale kok die ik ben, gebruikte ik daar gewoon een koopmans pakje voor en een decoratiestift van dr Oetker. Oh ja én een ei, en 100 gram boter.

vormpjes-kerstkoekjes

Eerst een deegje maken, platrollen en met kerstvormpjes uitsteken maar.

kerstkoekjes-in-oven

Op  de bakplaat en in de oven!

kerstkoekjes-bakken

Dan af laten koelen en vervolgens proberen mooie tekeningen te maken met de decoreerstift (cookie icing).

kerstkoekjes-decoreren

Ik  probeerde kerstvlokjes te tekenen en zo en kerstboomslingers. En voor de final touch heb ik er hier en daar nog een suikerpareltje opgeplakt.

kerstkoekjes-in-leuke-pot

Ik  vind ze best leuk geworden al zeg ik het zelf. Hoewel het decoreren best een geklieder was. Tot slot heb ik het geheel in leuke potjes gedaan. Een leuk kerstcadeautje lijkt me zo!

kerst-blog-challenge

Lijkt het je leuk om ook mee te doen aan de Kerst Blog Challenge? Volg de link voor meer info!

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: